Седем дървета, като символ на мирното съжителство на различните народности

...
Седем дървета, като символ на мирното съжителство на различните народности
Коментари Харесай

Садят по едно дърво за всеки етнос

Седем дървета, като знак на мирното общуване на другите народности в Пловдив, ще бъдат засадени в центъра на града на Международния ден на толерантността 16 ноември. Първата етно градината под тепетата се основава по концепция на студента Кристиан Ангелов и приятелите му от младежката организация нa “Шалом ” в Пловдив. Инициативата на Фондация “Заедно ” се реализира със съдействието на кмета на регион “Централен ” Георги Стаменов, еколозите от районната администрация и Оперативна програма “Паркове и градини ”.

В засаждането на дърветата ще вземат участие деца от другите общности - арменска, българска, еврейска, италианска, съветска и турска. Седмото дърво ще е знак на всички останали етноси, чиито живот, просвета и история, са свързани с най-стария жив град в Европа.

Акцията е през днешния ден от 10.30 ч. на площада пред Дома на младоженците, тъкмо до Паметника на благодарността. Очаква се през късната пролет на 2019 година засадените лагерстремии да цъфнат в разнообразни цветове и да разкрасят Дондуковата градина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР