Седем бона на стотинки плаща Калин Терзийски на Хайтови. Такава

...
Седем бона на стотинки плаща Калин Терзийски на Хайтови. Такава
Коментари Харесай

Заради думи срещу Хайтов в ефир: Калин Терзийски плаща 7 000 лева на стотинки на семейството му

Седем бона на стотинки заплаща Калин Терзийски на Хайтов и. Такава финансова форма е избрал той, с цел да заплати на наследниците на писателя от епохата на социализма. Това е приблизителната сума, която Терзийски е наказан да заплати на децата на Николай Хайтов , откакто Върховен касационен съд го призна за отговорен. Делото, което фамилията заведе против него, бе поради думи против Хайтов в ефирен ефир. Парите Калин ще заплати на стотинки, споделя той пред другари.

Терзийски не крие разочарованието си от решението на съда. Той е безапелационен, че това е удар по свободата на словото у нас и той ще се бори против него. За задачата Калин взема решение да сътвори банкова сметка, която назовава " За правото на свободното говорене ". Именно в нея той ще събира седемте хиляди лв., които дължи и които ще съобщи на Хайтов и. Минути откакто разгласи концепцията си, десетки почитатели на Терзийски обявиха, че ще се включат с финансова помощ за идеята му. Колеги на Калин също го поддържаха, сред които актуалният български публицист Деян Енев.

" Не, тези пари Не са за мене! Тези пари са, с цел да бъдат запушени едни алчни гърла! " - отсича Калин в обществените мрежи.

Съдебната борба сред Хайтов и и Терзийски продължи пет години. Срещу Калин Здравец, Александър и Елена Хайтов и заведоха дело, откакто в ефир той съобщи, че татко им е бил прислужник на тогавашната власт. От 30 бона, които желаеха наследниците на бележития създател, след делото във Върховния съд Калин ще би трябвало да заплати 7 хиляди. Той се извини няколко пъти за думите си, само че защото разкаянието му не е било обществено, фамилията не го одобри.

Калин споделя, че за него е значимо да завоюва моралната победа, и добави, че се опасява, че " ще се окаже, че може да приказва това, което мисли, единствено този, който може да си заплати! ". От своя страна Елена Хайтов а споделя, че е удовлетворена от присъдата и съгласно нея правдата е спечелила.

" Не сме желали да печелим пари от него. Важното е да си понесе виновността поради куп нелепости, които изговори против огромния Хайтов " - споделя още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР