Седем български граждани продължават да се издирват след избухването на

...
Седем български граждани продължават да се издирват след избухването на
Коментари Харесай

7 българи в неизвестност след пожара на ферибота, двама са в болница в Корфу

Седем български жители не престават да се търсят след експлоадирането на пожара и евакуацията от италианския ферибот в Йонийско море . Информацията бе показана на брифинг в Министерство на външните работи рано сутринта в събота.

За още двама има съмнения, че са български жители, само че националността им се прецизира . Също по този начин се прецизира дали са пътували легално на ферибота.

До този миг от плавателния съд са евакуирани 127 българи , те се намират на остров Корфу. Осигурени са им заслон, храна и питиета. Двама от евакуираните се намират в болница в Корфу, като единият от тях е с понижена сатурация и е интубиран.

Консулът ни в Солун се намира в непрекъснат контакт българските жители на Корфу. На евакуираните българи ще бъде обезпечен превоз до Игуменица , само че откакто бъдат разпитани от управляващите, които реализират следствието на случая. Министерство на външните работи ще спомага и за превоза на тези българи, защото една част от тях нямат и документи за идентичност, които са изгорели при пожара на борда.
 Пожар гори на ферибот в Йонийско море
Пожар гори на ферибот в Йонийско море

На борда се намират 237 пасажери и над 50 члена екипаж

В Генералното консулство бе обезпечено непрекъснато дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.​

Вчера вечерта българското държавно управление образува щаб, който е в съгласуваност с гръцките управляващи и непрекъснато следи информацията по отношение на случая с пожар на ферибот в Йонийско море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР