Седем американски семейства за завели съдебни дела за причинена смърт

...
Седем американски семейства за завели съдебни дела за причинена смърт
Коментари Харесай

В САЩ върви дело заради смърт на деца, вероятно причинена от енергийни напитки

Седем американски фамилии за завели правосъдни каузи за породена гибел на децата им от използването на енергийни питиета. Причината за гибелта на децата е поради това, че сърцата им са излезли от темп. Родителите са подали иск против Агенцията за надзор върху храните и медикаментите в Съединени американски щати, тъй като тя е разрешила продажбата на тези енергийни питиета на деца, а в действителност резултатите са извънредно тежки върху човешкия организъм. Това сподели доктор Теменужка Любенова, ръководител на Общинския съвет по наркотичните субстанции в Благоевград.
Тя сигнализира, че децата са изключително рискова група във връзка с използването на енергийни питиета. По думите ѝ енергийните питиета са показани като безалкохолни питиета за всеобща приложимост, само че вредят извънредно доста на човешкия организъм.
" Те съдържат всекидневно разнообразни комбинации, количества от кофеин, витамини от група B, растителни екстракти като гуарана, мате, акация, женшен, гинкобилоба, таурин, глюкоронолактон, инозитол, карнитин, креатинин и други. Тези питиета са създадени сякаш за поддръжка на умствената и физическата интензивност, само че какво в действителност се получава, когато се одобряват кофеин в комбиниране с посочените съставки със подтикващ резултат и какви са неподходящите въздействия върху организма – нараснала раздразнителност, тревога, бодърствуване, главоболие, сърцетуптене, дихателни нарушавания, ерозивни промени на лигавицата на стомашно-чревния тракт, дехидратация в резултат на загуба на вода и соли от организма ", добави още тя за организация Фокус. 
Ограничения на продажбите
През 2010-2011 година в Съединени американски щати са регистрирани 5 хиляди случая на алкохолно отравяне, обвързвано с използването на енергийни питиета, главно измежду студенти. 
Към 2012 година във Франция, Германия и другите страни от Европейски Съюз, а по този начин също и в Канада и Норвегия безалкохолните енергийни питиета се продават свободно в комерсиалната мрежа. 
През декември 2010 година алкохолните енергийни питиета, съдържащи кофеин са изтеглени от продажба за цялата територия на Съединени американски щати след потвърдена щета за здравето. 
От 2015 година в Литва е въведена възбрана за продажбата на енергийни питиета на малолетни. Същите ограничения са взети и в Латвия. 
През май 2009 година в 6 федерални земи на Германия е въведена възбрана за продажбата на напитката Red Bull Cola, която по-късно е свалена.
Ето някои обстоятелства за енергийните питиета:
Всички енергийни питиета съдържат кофеин, чието деяние продължава 3-4 часа. Чашата кафе утвърждава за два часа. Разликата е в това, че химическият кофеин в енергийната напитка работи по-силно. 
Категорично не се предлага използването им с алкохол. Енергийната напитка тонизира, а алкохолът отпуска и този микс е нездравословен за здравето. Освен това кофеинът ускорява действието на алкохола. 
Енергийните питиета покачват кръвното налягане, по тази причина не се предлага използването ми по време на спорт или танци. 
Повечето от тези питиета са доста калорични.
Не забравяйте, че използването на енергийни питиета " мами " организма и го кара да работи изключително. Дори в началото да усетите жизненост, само че в дълготраен проект това ще ви коства - стенокардия, бодърствуване, неспокойствие и меланхолия. 
За кого са рискови
Енергийните питиета може да имат пагубно влияние на здравето на подрастващите до 16 години, а по този начин също и на по-възрастните хора.  Не се предлага използването им от бременни и кърмещи дами, хора, страдащи от бодърствуване, нараснала нервна възбудимост, нарушавания на сърдечната активност и хипертония (повишено кръвно налягане.)
У нас въпросът също се преглежда от здравните управляващи. Повече може да видите в този материал
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР