Седалището на бъдещия Европейски орган по труда (European Labour Authority,

...
Седалището на бъдещия Европейски орган по труда (European Labour Authority,
Коментари Харесай

София загуби битката за бъдещия Европейски орган по труда

Седалището на бъдещия Европейски орган по труда (European Labour Authority, ELA) ще бъде в Братислава. Това реши Съветът по заетостта, обществената политика, опазване на здравето и потребителски въпроси в Люксембург.

Кандидатурата на Словакия победи при гласуването с 15 от общо 28 гласа. В конкуренцията участваха общо 4 европейски столици - София, Никозия (Кипър), Рига (Латвия) и Братислава (Словакия).

Очаква се Европейският орган по труда да стартира работа след две години. Той ще работи за съгласуването на дейностите против измамите на пазара на труда в Европейски Съюз. Нейните чиновници ще правят инспекции и ще вършат оценки. Всички страни от Европейски Съюз ще имат свои представители в новата конструкция.

Предложението на България за новата европейска работа включваше три здания в София - " Елипс център ", " Новотел София " и хотел " Премиер " като държавното управление предложи и да покрие наема на службата за първите 18 месеца на организацията. Никозия пък беше единствената столица, която предложи да одобри гратис Европейския орган по труда, само че за сметка на това дава оферта единствено за една постройка.

Това е поредна борба за европейска работа у нас, която губим. Преди две години България кандидатства за седалище на Европейската организация по медикаментите - ЕМА, която трябваше да напусне Лондон поради Брекзит. Тогава страната ни остана на последната 19-а позиция в класирането на Европейска комисия, а за седалище на организацията беше определен Амстердам.

Вижте кандидатурата на Словакия за Европейска работа по труда >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР