Сечта на дървета на столичния централен булевард България №115 е

...
Сечта на дървета на столичния централен булевард България №115 е
Коментари Харесай

Иван Таков: Сечта на дървета на бул. ”България” е незаконна, съставени са два акта

Сечта на дървета на столичния централен бул. ”България ” №115 е противозаконна и към този момент са формирани два акта. Това заяви общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков.
Той провокира инспекция на мястото в сряда от Столична дирекция на вътрешните работи, Столичния инспекторат, регион " Триадица " и " Зелени системи ", откакто получи сигнал от разтревожени жители, живеещи в съседство на терена с противозаконната сеч. Максималната стойност на санкцията за юридически лица е 50 000 лв..

" Това е следващото безсрамие в София с унищожаването на дървета. След изсичането на над 60 бора на стадиона в Бистрица, в този момент това се случва и на централен столичен бул., какъвто е " България ", разяснява Иван Таков. - При това става дума за гора от над 100 дървета. Вече потвърдено сечта е противозаконна. Потвърдено е и от районната администрация на община " Триадица ". Съставени са два акта ".

Иван Таков е безапелационен, че нарушителят би трябвало да бъде длъжен от способените органи да възвърне за негова сметка тъкмо толкоз дървета, колкото са изсечени и наложително на същото място.

" Той няма позволение за изсичането на гората. Това е растителност на по над 20-30 години. При всички положения унищожените окончателно над 100 дървета с нищо не може да бъдат обезщетени и в това се показва тежестта на закононарушението, сподели още Иван Таков. - Безумие е да се случват такива неща през днешния ден в центъра на града ни. А да бъде осъществена такава всеобща сеч и някой да си мисли, че тя ще остане незабелязана - не е съществено ".

Според Иван Таков, казусът в обстановката е, че сигналът за закононарушението идва от жителите, а районната администрация не знае за случая. " Всичко опира до контрола. Само с доста непоколебим надзор може да бъдат предотвратени сходни закононарушения, разяснява още той. - Не мога да си обясня по какъв начин общинската администрация е проспала изсичането на цяла гора освен това на централен столичен бул.. Вижда се с просто око - през днешния ден има гора, на следващия ден я няма ".

Общинският консултант от Българска социалистическа партия добави, че ще следи деликатно развиването на обстановката. " Надявам се да не се окаже внезапно, че откакто към този момент по този начин и по този начин дърветата ги няма, има и наложена санкция, да вземат да издадат позволение за строителство на имота, съобщи Иван Таков. - Доколкото разбирам, в прилежащия на изсечената гора имот е плануван градеж на доста огромна постройка. В тази обстановка даже оптималната санкция за изсичането на дърветата от 50 000 лв. може да се окаже капка в океана за вложителя и да не е никакъв проблем. По тази логичност обаче на територията на София може да не остане нито едно дърво. Затова е толкоз значимо в сходни обстановки ограниченията да са извънредно строги и тежки. И да не бъдат правени никакви взаимни отстъпки. И без друго София мъчно диша поради нечистия въздух, та остава в този момент да позволен и изсичане на дърветата ".

.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР