Сечта на дървета на столичния централен булевард България е незаконна.

...
Сечта на дървета на столичния централен булевард България е незаконна.
Коментари Харесай

Общински съветник алармира за незаконна сеч на столичния бул. България

Сечта на дървета на столичния централен бул. " България " е противозаконна. За това сигнализира общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков в известие до медиите от пресцентъра на БСП-София.

Сигналът той е получил жители, живеещи в съседство на терена с противозаконната сеч. Общинският консултант е инициирал инспекция на мястото от Столична дирекция на вътрешните работи, Столичния инспекторат, регион " Триадица " и " Зелени системи ".

Той упорства нарушителят да възвърне за негова сметка тъкмо толкоз дървета, колкото са изсечени и наложително на същото място.

Максималната стойност на санкцията за юридически лица е 50 000 лв..

" Това е следващото безсрамие в София с унищожаването на дървета. След изсичането на над 60 бора на стадиона в Бистрица, в този момент това се случва и на централен столичен бул., какъвто е " България ", акцентира Иван Таков.

По думите му към този момент е доказано от районната администрация на община " Триадица ", че сечта е противозаконна.

Той е безапелационен, че с нищо не може да бъдат обезщетени 100-те унищожени дървета.

" Безумно е да се случват такива неща в центъра на града ", акцентира Таков.

Според него казусът в обстановката е, че сигналът за закононарушението идва от жителите, а районната администрация не знае за случая.

" Всичко опира до контрола . Само с доста непоколебим надзор може да бъдат предотвратени сходни закононарушения ", разяснява още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР