Сеч в зелена площ в Пловдив предизвика през пролетта на

...
Сеч в зелена площ в Пловдив предизвика през пролетта на
Коментари Харесай

7 000 лв глоба за съсипан парк в Пловдив след продължителни протести

Сеч в зелена повърхност в Пловдив провокира напролет на тази година всеобщи митинги. В дребния парк зад хотел " Санкт Петербург " в регион Северен дървета и шубраци паднаха, а хората не стояха безучастни, в противен случай. Всяка неделя в продължение на няколко седмица те стачкуваха там, сътвори се цивилен комитет " Да спасим парка ", даже сега, когато папата беше в Раковски, на един подобен митинг пристигна министър- ръководителят Бойко Борисов.

 Днес става ясна развръзката на тази екологично гражданска реакция- притежателят на компанията " Парадайс Гардън Резиденс " Байрям Солак, е санкциониран със 7 000 лева за противозаконната сеч. Казусът мина през две инстанции на съда и това е окончателното решение, откакто думата имаха инспекторите на Пловдивския общински инспекторат, членове на комитета " Да спасим парка " и зам- шефът на Оперативна програма " Паркове и градини ". Имало е позволение за санитарна сеч, само че единствено за пет дървета. Работниците премахнали и 12 здрави. Презастрояването в Пловдив сега е реалност, зелените площи са незадоволителни и всеки опит да се посегне към тях, ражда митинги.
Подобно неспокойствие сега се заражда и в различен пловдивски район- Южен, където в огромно незастроено междублоково пространство, обособило се през годините в зелена повърхност, стартира градеж на нови кооперации. На хартия няма нарушаване, само че хората реагират мъчително. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР