Себастиан Курц Последният септемврийски ден в България беше изключително топъл,

...
Себастиан Курц Последният септемврийски ден в България беше изключително топъл,
Коментари Харесай

Вечерни новини: Рекордно ниска безработица в България, победа на Курц в Австрия

Себастиан Курц

Последният септемврийски ден в България беше извънредно топъл, само че безпаричен откъм вести. Най-видимата тематика беше Северна Македония, като вест не бе създадена, а изявленията на политиците бяха в жанр " желаеме прилежащата страна в Европейски Съюз, само че първо да се разберем за историята ". Евролидерите също ще се занимаят с кандидатурата за участие в средата на октомври, само че вероятността за ясно начало на договарянията е дребна. Иначе Европейският парламент стартира с чуванията на новите кандидат-комисари, като Мария Габриел надали ще има проблем. За разлика от Унгария и Румъния, от които се чакат нови номинации.

Един сюжет от май стана прочут за българската аудитория през днешния ден: българската прокуратура твърди, че Пеевски и Доган са били изнудвани от някогашен румънски служител на реда и един българин, които желали 12 млн. евро, с цел да заличат имената на политиците от Движение за права и свободи от следствие на френски служби за контрабанда на цигари. Какъв % от историята съдържа истина към момента е неразбираемо, само че сигурното е, че българската прокуратура се пробва с всички вероятни средства да отбрани ползите на Доган/Пеевски.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики ТРИ Пожарна охрана ТРИ
Новините от България и света през днешния ден, които си заслужава да се знаят, в три фрази

Безработицата в България е на исторически ниско равнище

Коефициентът на безработица в България се задържа на исторически най-ниското си равнище от 4% за трети следващ месец, демонстрират данните на Евростат за август . Така броят на хората, които търсят, само че не намират претовареност, остава 134 хиляди В еврозоната безработицата продължава да се свива и доближава 7.4% през август, което е най-ниското равнище от май 2008 година до момента.

Financial Times: Фонд прави оценка БТК на 1.1 милиарда евро

Продажбата на най-големия български телеком - БТК, беше видяна и от Financial Times. В неделя медиата заяви, че първичната оферта на претендента United Group (контролиран от английския фонд BC Partners ) е оценил оператора без отговорностите на 1.1 милиарда евро , а американският фонд Providence Equity - на 1.05 милиарда Това обаче са единствено първични предложения, обвързващите цени ще са ясни в средата на октомври .

Себастиан Курц завоюва изборите в Австрия безапелационно, само че ще му би трябвало сътрудник в ръководството

Консервативната Австрийска национална партия завоюва безапелационно предварителните избори с 37% от гласовете, което дава опция на 33-годишният й водач Себастиан Курц да стане още веднъж канцлер . Двете най-вероятни благоприятни условия за сформиране на държавно управление пред него са още веднъж да се коалира с крайната десница , която изгуби гласове в този момент поради абсурда " Ибиса ", или да опита да сформира тристранен съюз със Зелените и демократичната партия " Нова Австрия " . Голяма коалиция със социалдемократите е допустима, само че малко евентуална при настоящето им управление, считат наблюдаващите.

СЪБИТИЯТА, КОИТО СЛЕДИМ

Цената на природния газ от 1 октомври ще се намали минимално - с 0.11%, или 5 ст./мВтч, по отношение на третото тримесечие на годината. Поради незначителното изменение цените на парното и на електрическата сила остават непроменени .

НЕЩО ИНТЕРЕСНО

Как Джокович стана сумист за малко

Илюстрация
Увеличаване
[facebook.com/djokovicofficial/] Смаляване

Мога ли да го избутам най-малко сантиметър? Това е бил въпросът, който носителят на 16 трофеи от Големия шлем в тениса Новак Джокович си задал, когато се е изправил пред първото си предизвикателство в сумото. Сърбинът е в Япония, откъдето показа фотоси от срещата си с представители на този спорт. " Имах лек дефицит на тегло, само че бях доста покрай това да го избутам със сантиметър. Казват, че ядат най-малко по 10 000 калории дневно, с цел да са мощни и огромни. Честно, не знам дали бих могъл да го направя ", написа Джокович с възприятие за комизъм във " Facebook ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР