Себастиан Курц обяви в понеделник, че предвожданите от него консерватори

...
Себастиан Курц обяви в понеделник, че предвожданите от него консерватори
Коментари Харесай

Курц започва преговори със Зелените за ново правителство

Себастиан Курц разгласи в понеделник, че предвожданите от него консерватори ще стартират договаряния за сформиране на коалиция със Зелената партия, което е крачка към образуването на държавно управление след изборите през септември.
При явна смяна откакто предходната администрация на Курц с крайната десница се срина, 33-годишният политик съобщи, че неговата Народна партия (АНП) " ще влезе в договаряния със Зелените ".
Той обаче предизвести за иден „ цялостен с провокации развой “, доколкото двете парии с различаващи се платформи се пробват да преодолеят разликите.
Лидерът на Зелената партия Вернер Коглер разгласи в неделя, че неговата партия е одобрила хода за започване на публични договаряния, с което се приближава до евентуално историческо влизане в държавното управление.
АНП и Зелените реализираха най-високи резултати на парламентарните избори, извършени в края на септември, като консерваторите се обрисуваха като най-силната партия, което докара до приемане от Курц на мандат за сформиране на държавно управление.
Ако се сътвори коалиция сред двете партии, за първи път зелените ще влязат в държавното управление в Австрия на национално равнище.
Предишното държавно управление на Курц беше свалено през май, когато по този начин нареченият корупционен скандал " Ибисагейт обхвана неговия съдружник, извънредно дясната Партия на свободата (ПСА), единствено след 18 месеца дружно в държавното управление, написа БГНЕС.
ПСА претърпя огромни загуби на изборите през септември, до момента в който Зелените реализираха огромен прилив на поддръжка поради околната среда, която се трансформира в главен проблем на гласоподавателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР