Себастиан Корда бе много близо да поднесе голямата изненада на

...
Себастиан Корда бе много близо да поднесе голямата изненада на
Коментари Харесай

Корда остава позитивен въпреки неприятната загуба от Надал

Себастиан Корда бе доста близо да сервира огромната изненада на Мастърса в Индиън Уелс. Младият американец изигра превъзходен мач против Рафаел Надал, като бе покрай крайния триумф.

Представителят на идващото потомство имаше преднина от 5:2 в третия сет, като водеше с два пробива. 21-годишният играч обаче по този начин и не съумя да затвори мача, откакто два пъти сервираше за успеха, само че в последна сметка загуби решителната част с тайбрек.

Въпреки мъчителното проваляне, Корда остава положителен и се надява, че ще извади точните поучения от дуела против 21-кратния първенец от Големия шлем.

„ Няма по какъв начин да не съм сърдит и отчаян. Имах голям късмет, само че не съумях да го употребявам. Въпреки това обаче, мисля, че пробвах всичко и изиграх мач на ужасно равнище. Звучи клиширано, само че Рафа си е Рафа и още веднъж се появи като същински войник. Безкрайно мъчно е да го победиш и се уверихме в това за следващ път “, стартира младокът.

Sebastian Korda Positive Despite Loss To ‘Incredible Fighter’ Nadal | ATP Tour
— SwaveDigest (@SwaveDigest)
„ Със сигурност ще си припомням за тази загуба още дълго време, само че ще извадя нужните поучения. В никакъв случай няма да изпадам в крайности и да мисля нещата толкоз доста. Това, което се е случило, не може да се върне. Аз оставам спокоен и не преставам с развиването си. Ще мисля положително, тъй като по този начин са ме възпитали моите родители. Безкрайно съм признателен за всичко, което те са ми дали, тъй като от тях научих, че и в най-трудните моменти би трябвало да останеш спокоен и да мислиш позитивно. Смятам да сторя тъкмо това и да се приготвям за идващите шампионати “, разяснява Корда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР