Себастиан Фетел завърши своята кариера във Формула 1 с 10-то

...
Себастиан Фетел завърши своята кариера във Формула 1 с 10-то
Коментари Харесай

Фетел: Много неща ще ми липсват

Себастиан Фетел приключи своята кариера във Формула 1 с 10-то място в Гран При на Абу Даби, макар че бе с ненапълно неоптималната тактика с едно прекъсване в бокса с извънредно дълъг първи стинт с гумите медиум. Германецът направи своята единствена промяна на гуми едвам в 25-та обиколки, а до него миг на надпреварата бе изгубил прекалено много време. 

На финала той бе изпреварен и от своя съотборник Ланс Строл, който потегли 14-ти и направи две прекъсвания в бокса. Въпреки това привидно незадоволително развиване на надпреварата германецът остана удовлетворен от обстоятелството, че завърша кариерата си с резултат в топ 10.

„ Чувствам се отпаднал сега, само че единствено мога да повторя, че последните две години бяха разочароващи от към спортна позиция, само че доста положителен и значим за моя живот. Много неща се случиха, осъзнах доста неща. Мисля, че е огромна привилегия да сме в такава позиция, а тя носи и отговорности.

„ Надявам се да съм предал малко от това на другите водачи, които да продължат положителната работа. Хубаво е да забележим, че ние имаме силата да вдъхновим хората с това, което вършим. Аз мисля, че има доста по-важни неща от това да се състезаваш в кръг.

„ Но това е нещото, което ние обичаме и в случай че посредством него успеем да предадем значимите полезности това е нещо огромна и аз си мисля, че от тази позиция последните две години бяха страхотни за мен. Благодаря за поддръжката, известията, писмата и цялата обич.

„ Знаете по какъв начин е. Исками се да бях завоюва няколко точки повече. Насладих се на надпреварата. Преди него през днешния ден беше малко по-различно, само че откакто светофарите изгаснаха всичко си беше обикновено.

„ Днес не избрахме най-подходящата тактика, което беше тъпо, тъй като нещата можеха да се развият по-добре за нас в конструкторския шампионат. За мен това беше огромен ден, който беше доста специфичен и прелестен.

„ Сигурен съм, че доста неща ще ми липсват. Имах хубава борба с Дениъл (Рикардо) на финала, само че по този начин и не съумях да се доближа достаъчно. Мисля, че беше хубаво, че се борихме с него и завършихме и двамата в точките “, съобщи Фетел.

В крайното класиране във Формула 1 Фетел и Рикардо приключиха с еднакъв актив от по 37 точки, само че поради 5-то място на австралиеца от Сингапур той се класира на 11-та позиция, до момента в който Фетел е 12-ти в крайното класиране. Най-добрият резултат на четирикратния международен първенец в хода на сезона е 6-то място, което той реализира на два пъти в Азербайджан и Япония.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР