Себастиан Фетел ще стартира от полпозишън в Гран при Канада,

...
Себастиан Фетел ще стартира от полпозишън в Гран при Канада,
Коментари Харесай

Себастиан Фетел ще стартира пръв в Гран при на Канада

Себастиан Фетел ще започва от полпозишън в Гран при Канада, седми кръг от сезона във Формула 1. Германският водач на " Ферари " се показа ужасно в квалификацията на пистата " Жил Вилньов " и изпревари с 93 хилядни от секундата Валтери Ботас. Четирикратният международен първенец наруши хегемонията на Макс Верстапен на канадското трасе от началото на уикенда, откакто сподели забележителна скорост.

Фетел завоюва 54-и полпозишън в своя 207-и старт във Формула 1. Дотук през сезона той започва пръв в Бахрейн, Китай и Азербайджан, само че завоюва само на пистата в Шанхай,

" В началото на уикенда имахме малко проблеми, само че в този момент сме доста мощни. Харесвам това трасе и полпозишъна идва в точния миг. С всяка минала обиколка се усещах по-добре и още по-бърз ", сподели Фетел след квалификацията.

Германецът има единствено една победа на канадското трасе, където победи през 2013 година, до момента в който още караше за " Ред бул ".

Зад Фетел и Ботас се подредиха Макс Верстапен и Люис Хамилтън, който остана едвам четвърти. Световният първенец не съумя да продължи серията си на своята обичана писта. Пилотът на " Мерцедес " има шест полпозишъна на трасето " Жил Вилньов ", от които три следващи, само че този път беше на над две десети зад Фетел.

" Не скърбя за резултата си. Допуснах някои неточности, поради които нямаше по какъв начин да съм по-напред. Мисля, че в спортно движение ще сме доста по-конкурентни ", сподели Верстапен.

Кими Райконен и Даниел Рикардо ще потеглят от трета редица, до момента в който местата до десети попълниха водачи на " Рено " и " Форс Индия " – Нико Хюлкенберг, Естебан Окон, Карлос Сайнц и Серхио Перес.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (263)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР