Себастиан Фетел продължи това, което вчера започна съотборникът му в

...
Себастиан Фетел продължи това, което вчера започна съотборникът му в
Коментари Харесай

Фетел приключи теста в Абу Даби на върха, прогрес за Кубица

Себастиан Фетел продължи това, което през вчерашния ден стартира съотборникът му в Скудерия Кими Райконен. Германецът бе най-бърз на пистата " Яс Марина " през днешния ден, а със сесията се постави завършек на тестванията за 2017-а във Формула 1. С новите хиперсофт гуми на Пирели Фетел записа обиколка за 1:37.551 минути, което бе с няколко десети по-добро време от това на Кими през вчерашния ден.

Тестът е под знака на Пирели, които показаха гама от седем разнообразни смеси за сезон 2018. Всеки тим получи по 20 комплекта гуми – 12 селектирани от Пирели и 8 по желание на всеки екип. Новата хиперсофт гума е с две стъпки по-мека от ултрасофт версията за 2017-а.

На секунда зад Фетел на теста остана Валтери Ботас със Сребърната стрела, който завоюва полпозишън на същата писта преди броени дни. Макс Верстапен от Ред Бул остана на още няколко десети обратно на трета позиция, следван от дуото на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон.
Robert goes P7 with his fastest time of 1:39.485 to end the test. And that’s the last run for the FW40! #F1 #kubica pic.twitter.com/RB0iMXoBti
— WILLIAMS RACING (@WilliamsRacing) November 29, 2017
Уилямс продължиха да наблюдават и правят оценка представянето на Роберт Кубица. Той се появи на трасето в късния следобяд и записа време с половин секунда по-добро от това на аварийния водач на Уилямс Сергей Сироткин, който кара сутринта. Обиколката му бе и с 1.9 секудни по-бавна от най-хубавата на Фетел. Зад Кубица останаха Стофъл Вандоорн с Малкларън и Кевин Магнусен с Хаас. Двойката на Торо Росо Брендън Хартли и Пиер Гасли останаха в дъното на днешната класификация в Абу Даби.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР