Себастиан Фетел премина в отбора на Ферари в началото на

...
Себастиан Фетел премина в отбора на Ферари в началото на
Коментари Харесай

Фетел: Трябваше ми време да се възстановя след престоя във Ферари

Себастиан Фетел мина в тима на Ферари при започване на 2015 година с концепцията да повтори триумфите на своя именит съотечественик Михаел Шумахер от началото на века. Това обаче по този начин и не се случи макар мощните коли, с които германецът разполагаше през 2017 и 2018. И в двата случая композиция от пилотски неточности и слаба надеждност не разрешиха на четирикратния международен първенец да прибави пета купа в своята сбирка.
 Фетел е имал диалози да стане съотборник на Хамилтън Фетел е имал диалози да стане съотборник на Хамилтън
Раздялата сред Фетел и Ферари не бе по никакъв начин лицеприятна, защото германецът малко или доста бе изпъден от шефовете в Маранело. Тази вест бе оповестена още преди началото на забавения сезон 2020, което означаваше, че двете страни ще би трябвало да прекарат дружно една цяла акция, знаейки, че бъдещето им не е взаимно.

При своето посещение в формалния подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid германецът разкри, че е имал потребност от време, с цел да се възвърне след несполучливия си престой във Ферари. Той също по този начин добави, че до момента в който е бил в Маранело е поставял прекомерно огромно напрежение върху плещите си, което му се е отразило отрицателно.
 Фетел обмисля опцията да взе участие в WRC Фетел обмисля опцията да взе участие в WRC
„ Беше тежко. Мисля, че в никакъв случай не усетих това в допълнение напрежение, което има върху водачите на Ферари. Но в това време имах огромни упования към самия себе си, да съумея на това място, нещата да се получат.

„ Има доста аргументи, поради които не завоювах купа, само че в края на краищата аз съм благополучен с постигнатото. Но гледайки обратно, несъмнено ми лиши време да се възстановя след престоя там. Беше ми занимателно. Мисля, че имам доста мощна прочувствена връзка с Италия, италианците и Ферари като марка.

„ За мен беше привилегия да се състезавам за Ферари, имахме страхотни моменти дружно. Много мемоари, които ще вардя дълго и доста основани другарства. Чисто статистически аз се провалих, тъй като моята цел беше да печеля купата, а не съумях “, сподели Фетел.

По време на своя престой в Маранело германецът съумя да завоюва 14 надпревари, което го слага на трето място в ранглистата за най-вече победи с отбора на Ферари. Пред него са само Михаеш Шумахер със 72 и Ники Лауда с 15.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР