Себастиан Фетел прекъсна 13-месечната си пауза без победа във Формула

...
Себастиан Фетел прекъсна 13-месечната си пауза без победа във Формула
Коментари Харесай

Фетел изпревари Льоклер в бокса и взе победата в Сингапур

Себастиан Фетел прекъсна 13-месечната си пауза без победа във Формула 1, откакто победи в Гран при на Сингапур. Пилотът на " Ферари " завоюва уличната конкуренция конкуренцията, откакто приключи пред съотборника си Шарл Льоклер.

Фетел започва от трето място, само че спря съотборника си в Скудерията по пътя към трета поредна победа.

Утехата за " Ферари " беше двойният триумф, който италианският отбор записа. Льоклер приключи втори и по този начин за пръв път от повече от година " Ферари " има три следващи победи в шампионата.

Победата е пета за Фетел в Сингапур, като той изпреварва по този индикатор Люис Хамилтън (4). Германецът към този момент има 53 триумфа в своята кариера.

Фетел се възползва от по-добрата тактика в надпреварата, като влезе пръв от водачите в бокса и постави твърди гуми. След стопа на Льоклер водачът от Монако излезе зад Фетел и не съумя да го изпревари. Той даже се оплака, че има по-добро движение и може да се бори със съотборника си.

В края на дистанцията обаче Льоклер получи разпореждане от отбора си да забави темпото, с цел да може техниката да издържи до финала.

На подиума зад водачите на " Ферари " се качи Макс Верстапен. В топ 10 влязоха още Хамилтън, Валтери Ботас, Алекс Албън, Ландо Норис, Пиер Гасли, Нико Хюлкенберг и Антонио Джовинаци.

В класирането в шампионата Хамилтън води с 296 точки, а съотборникът му в " Мерцедес " Ботас има 231. Третото място разделят Шарл Льоклер и Верстапен с по 200 точки, а Фетел има 194.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (520)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР