Себастиан Фетел поднесе изненадата в Мелбърн и спечели Гран при

...
Себастиан Фетел поднесе изненадата в Мелбърн и спечели Гран при
Коментари Харесай

Повреда при съперници уреди Фетел с победа

Себастиан Фетел сервира изненадата в Мелбърн и завоюва Гран при на Австралия, първи кръг от сезона във Формула 1. Пилотът на „ Ферари “ беше огромният печеливш от гонката, която се трансформира в отчаяние за настоящия международен първенец Люис Хамилтън. Лош шанс скапе съвършения уикенд за звездата на „ Мерцедес “, който остана втори пред другия водач на „ скудерията “ Кими Райконен.

Хамилтън започва от поулпозишън и правеше всичко както би трябвало до 23-ата обиколка, когато Кевин Магнусен се прибра в бокса на „ Хаас “, а малко по-късно спря на пистата, защото една от гумите му не беше добре закрепена. Почти незабавно същото се случи и със съотборника му Ромен Грожан, а техническият проблем на американския отбор обърна надпреварата с главата надолу.

Наложи се на пистата да излезе кола за сигурност, което анулира задатъка на Хамилтън. Нещо повече – Фетел се възползва и оглави подреждането поради закъснение на своето влизане в бокса. Германецът удържа първото място с съвършено каране до финала.

„ Наистина имахме шанс, само че и успяхме да го хванем с отличната си тактика – похвали се Фетел. – Люис беше страховит в квалификацията и аз в действителност се молех да стане нещо и да има кола за сигурност. Много сме щастливи, само че сме наясно, че в действителност изоставаме от „ Мерцедес “ сега. Миналата година като че ли бяхме по-равностойни. “

Дребните механически проблеми белязаха първия старт от сезона. Освен издънките на „ Хаас “, се запомни и прекомерно късият дебют – едвам 5 обиколки – на руснака Сергей Сироткин. Оказа се, че плик от сандвич е запушил охлаждането на спирачките му, които бързо прегряли.

„ Педалът въобще не работеше, имам шанс, че колата ми още е цяла “, призна водачът на „ Уилямс “. Карлос Сайнц-младши пък си изпати от развалена тръбичка за вода в каската му.

„ Изпих много, само че множеството се изля върху лицето ми – описа испанецът. – Стомахът ми се изпълни с вода и се усещах извънредно на бързите завои. Не знам по какъв начин не повърнах. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР