Себастиан Фетел не успя да спечели трета поредна победа от

...
Себастиан Фетел не успя да спечели трета поредна победа от
Коментари Харесай

Верстапен блъска, Фетел плаче, Рикардо печели

Себастиан Фетел не съумя да завоюва трета поредна победа от началото на сезона във Формула 1, макар че започва пръв в надпреварата Гран при на Китай. Празникът този път бе в лагера на „ Ред Бул “, а Даниел Рикардо възобнови традицията да пие от обувката си след победа за пръв път след есента на 2016-а.

Асът на „ Ферари “ самичък скапе гонката за съотборника си Кими Райконен като го притисна ненужно твърдо на старта и разреши на Валтери Ботас ( “Мерцедес “) да го задмине. На пистата в Шанхай „ сребърните стрели “ като че ли имаха преимущество в темпото и го осъществиха като „ прескочиха “ Фетел при спиранията в бокса. Ботас се устреми към успеха, само че злополука сред водачите на „ Торо Росо “ Пиер Гасли и Брандън Хартли обърна надпреварата с краката нагоре.

На пистата се появи кола за сигурност, а от „ Ред Бул “ се възползваха да сменят гумите на колите си и подгониха водачите. Рикардо и Верстапен с лекост настигнаха Фетел, австралиецът изпревари майсторски, а холандецът закачи колата на противника.

„ Нямам думи! “, оплака се звездата по радиото на „ Ферари “. Лудия Макс навреме бе осъден с престой от 10 секунди в бокса, а през това време австралиецът „ издуха “ и Ботас 12 обиколки преди края. До финала той натрупа 8,8 секунди преднина, а Райконен съумя да добави подиума и да затвърди положителната форма на „ Ферари “, до момента в който Хамилтън остана едвам 4-и. От това обаче не съумя да се възползва Фетел, който остана едвам 8-и, откакто изгуби късна борба с предшественика си в Маранело Фернандо Алонсо.

„ Поне Вестрапен ми се извини незабавно след финала, правя оценка това “, съобщи Фетел, който остава отпред в класирането с 54 точки преди Хамилтън, който има 45 т.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР