Себастиан Фетел (Германия, Ферари) проведе безгрешно тактическо състезание и завърши

...
Себастиан Фетел (Германия, Ферари) проведе безгрешно тактическо състезание и завърши
Коментари Харесай

Фетел финтира Хамилтън и постигна победа в първия старт за сезона

Себастиан Фетел (Германия, " Ферари " ) организира безгрешно тактическо съревнование и приключи преди всичко в старта за Гран при на Австралия, който беше първи за сезона във Формула 1. Той победи международния първенец Люис Хамилтън (Великобритания, " Мерцедес " ), до момента в който Кими Райконен (Финландия, " Ферари " ) завоюва последната позиция на подиума.

Хамилтън поведе пред Райконен и Фетел в завой номер 1, който беше определян като основен преди надпреварата поради мощен вятър, кадърен да промени мястото и момента за спирачка. Стартът беше чист и без напрежение, а най-видимо беше изоставането на Фернандо Алонсо (Испания, " Макларън " ) на девето място.

Във втория тур Хамилтън водеше с 1.2 секунди пред Райконен и в развиване на надпреварата превъзходството на британеца продължи с редица най-хубави обиколки. Битката за първата позиция като цяло беше единствено сред него, Фетел и Райконен, тъй като Макс Верстапен се оплака рано от прегряване на гумите и по-късно се завъртя в завой номер 1, а неговият съотборник Даниел Рикардо загуби доста време зад по-бавни водачи.

Преди началото на надпреварата се очакваше водачите да бъдат затруднени от дъжд и множеството от тях бяха деликатни в избора си на гуми, само че Райконен подходи по-смело. Той сложи връх на пистата в 17-ата обиколка и две по-късно влезе в бокса за промяна на гуми с мека примес. Хамилтън мигновено направи същото и отстъпи първото място на Фетел, който получи късмет да усили преднината си с гумите със супермека примес и продължи в допълнение първия си стинт на пистата. Рискът се оправда, откакто германецът влезе в питлейна за промяна в 26-ата обиколка и се върна на трасето пред сюрпризирания от това британец.

Хамилтън се приближи на по-малко от секунда от Фетел в 42-ата обиколка и британецът стана по-агресивен, сложи връх на трасето и стартира офанзивата си. " Ферари " обаче се приготвяше цяла зима за по-дълги стинтове и консумация на гориво, което трябваше да работи в интерес на германеца. Освен всичко това, Хамилтън получи проблеми с охлаждането, последният от които беше на задвижващата система.

Хамилтън не съумя да изпревари Фетел с първите си офанзиви, а две обиколки преди края се оплака и от изхабяване на задните гуми, което на процедура постави завършек на възможностите му за победа. В последна сметка германецът завоюва с 5.036 секунди пред международния първенец.

Даниел Рикардо по този начин и не съумя да изпревари Райконен, макар че беше дълго време най-бързият водач на пистата. Финландецът приключи с близо седем десети пред своя противник и по този метод " Ферари " записа двоен подиум. Петото място пък остана за Алонсо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР