се завърна към победите и срази Брентфорд като гост в

...
се завърна към победите и срази Брентфорд като гост в
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед проспа едно полувреме, но се върна към победите

се завърна към успехите и съкруши Брентфорд като посетител в отсрочена среща от 17-ия кръг на с 3:1 .
Въпреки неприятното си първо полувреме, в което Давид де Хеа се трансформира в воин за своя тим, " алените дяволи " подвигнаха оборотите през втората част, а попаденията бяха дело на Еланга, Гринууд и Рашфорд. Тони пък вкара почетен гол пет минути преди края на постоянното време.
Интересен миг беляза 70-ата минута, когато Ралф Рангник реши да размени Кристиано Роналдо, а португалецът несъмнено не бе удовлетворен от този факт!
Със извоюваните три точки Юнайтед събра актив от 35 и се изравни на шестото място с Арсенал. Новакът в Елита на Англия Брентфорд пък остава на 14-о място с 23 пункта.
Домакините несъмнено могат да съжаляват, че не осъществиха гол през първото полувреме, когато владееха самодейността на терена!
Ето по какъв начин се разви срещата:
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Двубоят стартира с домашен напън, който докара до мятане на тъч в британски жанр и последвал неакуратен удар от границата на наказателното поле. В 8-ата минута дебютиращият вратар на Брентфорд Льосл не се разбра със бранител за една висока топка и се стигна до безредие пред вратата, само че в последна сметка кълбото бе изчистено.
В 13-ата минута груба неточност в отбраната на Юнайтед разреши на Матиас Йенсен да излезе съвсем `очи в очи` против вратаря, само че Давид де Хеа блесна с отлично избавяне с крайник! Малко по-късно пък Сьорсенсен стреля рисково, само че рикошет в крайници на Телеш резервира резултата неизменен.
В 22-ата минута Фред и Янсон си сблъскаха тежко главите при единоборство, а бранителят на домакините остана да лежи на тревата, само че за благополучие и двамата се разминаха без съществени провали. 180 секунди по-късно Диого Далот стреля от отдалеченост и топката мина рисково покрай горния ляв ъгъл на Льосл.
Половин час след първия съдийски сигнал Брентфорд провежда скоростна контраофанзива, която приключи с удар от към 7-8 метра на Йенсен, само че Давид де Хеа за повторно сподели превъзходен инстикт и още веднъж мазета топката с крайник!
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Вторите 45 минути започнаха с напън на гостите, а удар на Роналдо от дребен ъгъл бе блокиран. Малко по-късно португалецът стреля с глава, а топката разказа огромна парабола и " кацна " на горната греда. Повторенията обаче демонстрираха, че е имало засада при последния пас. Брентфорд незабавно отговори с рискова контраофанзива, само че Давид де Хеа още веднъж отрази удара на Йенсен.
В 55-ата минута Манчестър Юнайтед откри резултата посредством Еланга, който овладя подаване на Фред от дълбочина и с глава прати топката във вратата на Льосл. В 63-ата минута " алените дяволи " повишиха на 2:0, а голмайсторът бе Мейсън Гринууд, който приключи контраофанзива, която бе стартирана от необикновен пас с гърди на Роналдо в центъра, на празна врата - асистенцията бе на Бруно Фернандеш.
В 70-ата минута Ралф Рангник извади от игра Роналдо и Гринууд и пусна на тяхно място Рашфорд и Магуайър. Португалецът несъмнено не бе удовлетворен от промяната си и захвърли якето си на скамейката. В 78-ата минута обаче Бруно Фернандеш изведе точно Рашфорд на стрелкова позиция диагонално и той с доста обмислен удар вкара трети гол за Юнайтед.
В 85-ата минута Тони понижи на 1:3, откакто се оказа най-съобразителен при безредие пред вратата на Юнайтед.


Стартови сформира:
Брентфорд (3-5-2) : Льосл, Сьоренсен, Янсон, Пинок, Расмусен, Янелт, Ньоргард, Йенсен, Канос, Мбемо, Тони
Манчестър Юнайтед (4-2-3-1) : Де Хеа, Далот, Линдельоф, Варан, Телеш, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Гринууд, Еланга, Роналдо
Коя българска ТВ ще излъчи срещата - научете
ПРЕДИ СБЛЪСЪКА
Домакините от Брентфорд са на 14-о място във краткотрайното класиране с актив от 23 точки. Тимът на Ралф Рангник е на седма позиция и е събрал актив от 32 пункта след 20 изиграни мача.
В последния кръг на Острова Брентфорд отстъпи на Ливърпул на " Анфийлд " с 0:3, а " алените дяволи " приключиха 2:2 като посетители на Стивън Джерард и Астън Вила.
За финален път тези два тима се срещнаха на 28 юли 2021 година в другарска среща, която беше част от предсезонната подготовка и приключиха 2:2!
Суперзвездата на Юнайтед Кристиано Роналдо най-вероятно ще се завърне в състава, откакто пропусна последните две срещи поради травма. Под въпрос е присъединяване на Антони Марсиал в мача, който по-рано през седмицата .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР