се стреми да предотврати най-лошия сценарий в развитието и използването

...
се стреми да предотврати най-лошия сценарий в развитието и използването
Коментари Харесай

Европейският съюз затяга правилата за регулиране на изкуствения интелект

се стреми да предотврати най-лошия сюжет в развиването и потреблението на изкуствения разсъдък, като в това време ИИ би трябвало да продължи да се употребява като капацитет за развиването на европейските страни.

Според на оферти законопроект, Еврокомисията има намерение напълно да забрани потреблението на някои профилирани системи, в които се употребяват логаритми с детайли на изкуствен интелект. Особеното в този законопроект е, че в случай че тези нови правила не бъдат спазвани, съответните компании ще би трябвало да заплащат санкция в размер на 20 милиона евро или 4% от своите доходи . Окончателният вид на законопроекта ще бъде показан на 21 април тази година.

Новите регулационни правила по отношение на изкуствения разсъдък са първите в историята. Евросъюзът не желае да оставя мощните софтуерни компании сами на себе си, както това става в Съединени американски щати. Но в това време Европейският съюз не има намерение да потегля по пътя на Китай, където високите технологии се употребяват за следене на хората от страна на държавното управление. Вместо това Евросъюзът има намерение да приложи метод, който е извърнат към съответната персона. При този метод се подтиква развиването на ИИ технологиите, като в това време не се дава опция на същите тези технологии да нарушават строгите закони за отбрана на персоналните данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР