се разказва за доктор, който е добър. Може да ви

...
се разказва за доктор, който е добър. Може да ви
Коментари Харесай

„Добрият доктор” е новата сензация в медицинските сериали, която трябва да следите

се споделя за лекар, който е добър. Може да ви звучи шеговито, само че приказвам съществено – ерата на антигероите отминава. Вижте какво става в последно време:,, все истории за положителни хора, които дават всичко от себе си в един не наложително обективен към тях живот.

В медицинските сериали към този момент сме видели всичко (последният мегахит,„ Анатомията на Грей ”, е в 14-ия си сезон, което към този момент е цялостно безобразие), само че не сме видели тъкмо това. Време за нещо ново и огромно. Изглежда, че „ Добрият лекар ” е идващото такова нещо.

Главният воин тук е младият лекар Шон Мърфи (блестящо изигран от Фреди Хаймор), който е с аутизъм и синдром на саванта (това са хора, които имат изключителни спосбности в контрастност с мозъчното си увреждане). Той е облик сред Шелдън от „ Теория на огромния гърмеж ”, Шерлок от „ Шерлок ”, героя на Дъстин Хофман от „ Рейнман ”... У Шон също по този начин има всичко от брилянтността на доктор Хаус (и тук създателят е Дейвид Шор, който сътвори облика на доктор Хаус), само че той не е доктор Хаус.



Шон е доста обикновен в своите мисли, страсти, желания. Той желае положителното на хората, не чака нищо против гениалността си (освен да изкарва „ доста пари ”, с цел да си купи телевизор), не има обществени умения оттатък тези, които да му разрешават да действа на базисно равнище измежду хората, не схваща жлъч, подтекст, усеща. Той не може да показва страсти, мимики. Изражението му е застинало в нещо като свежа усмивчица, гласът му по никакъв метод не може да изрази драматичност, наслада, неспокойствие... Но фенът усеща, че надълбоко у положителния лекар тлее предпочитание да бъде признат и обичан – може би даже от жена, като всеки човек. Шон Мърфи е почтен като дете, артистът Фреди Хаймор е приветлив на всички като положително внуче.



Всеки епизод се развива по познатата към този момент скица – медицински проблем за разрешаване, минало за откриване, връзки за насърчаване.

Шон има наставник в лицето на доктор Арон Глас (Ричард Скиф), който е в живота му от дете и е очевидец на тежкото му и тъжно детство. Колегите му са раздвоени, само че стартират да го одобряват, изключително колежката му Клеър (Антония Томас), която стартира да разчита и странностите му. Появата на Шон Мърфи в болничното заведение е и мотив за насърчаване на властови упоритости измежду хората в борда, а като се прибавят и забавните медицински случаи, сериалът е много деен.

Това, което прави доста положително усещане, е и че актьорският състав е многобразен, мулти-култи. Това не е бял сериал, в който тук-таме се появява вторичен воин от друга раса, етнос. Тук това се набива мигновено на очи – всевъзможни хора са ситуирани из всички основни и второстепенни функции. Един обективен ход на основателя Дейвид Шор и abc, за което огромно отлично!

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР