се използват днес за различни задачи - доставяне на малки

...
се използват днес за различни задачи - доставяне на малки
Коментари Харесай

Дронове спасяват животи, пренасят органи за трансплантация

се употребяват през днешния ден за разнообразни задания - снабдяване на дребни експресни пакети, подкрепяне на интервенции за търсене и избавяне, снимане на спиращи дъха изгледи от високо, написа USA Today, представен от БГНЕС. Към тези рутинни действия на безпилотните летателни апарати се прибавя една, която е животоспасяваща – превозване на органи за трансплантация.
Изследователи от MissionGO, снабдител на безпилотни авиационни решения, и Nevada Donor Network, организация за доставяне с органи, оповестиха два сполучливи тестови полета с човешки орган и тъкан посредством дронове в Лас Вегас. Първият полет на 17 септември транспортира роговици за проучване от една болница до друга на към две благи и половина. Същия ден втори полет достави бъбрек за проучване на 10 благи, от летище до дребен град в пустинята край Лас Вегас.
 Русия основава дрон-огнемет Русия основава дрон-огнемет
Дрон, кадърен да поразява цели с огнехвъргачка, се основава в интерес на съветските войски за радиационна, химическа и биологична отбрана (RH...
Това е най-дългия полет за доставка на органи в историята на безпилотни летателни апарати, надминавайки дистанцията от исторически полет от април 2019 година, когато екипът на MissionGO транспортира бъбрек от кампуса на Университета в Мериленд до медицинския център в Балтимор и сполучливо беше трансплантиран на пациент.
Въпреки че бъбрекът в Лас Вегас е бил единствено за проучвателен цели, учените, които са правили биопсии преди и след полета, са стигнали до заключението, че няма промени в тъканната конструкция и жизнеспособността на клетките. „ Тези полети са вълнуваща стъпка напред “, сподели Антъни Пучиарела, президент на MissionGO.
Обикновено органите се транспортират с търговски самолети, само че пандемията от ковид фрапантно е понижила броя на наличните полети. Това от своя страна отваря вратата за безпилотни „ спасители “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР