СДВР ще възстанови нормалния ритъм на живот в столицата, като

...
СДВР ще възстанови нормалния ритъм на живот в столицата, като
Коментари Харесай

СДВР обеща да премахне барикадите в столицата

СДВР ще възвърне естествения темп на живот в столицата, като барикадите ще бъдат отстранени. Отговорността оттук насетне ще се носи от нарушителите на закона и законовите разпореждания. Законът е един за всички, а нашата задача е да следим за спазването му. Това съобщи на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев.

„ След като на 7-ми август в 4:30 часа Столична дирекция на вътрешните работи спокойно и умерено възвърне конституционното право на всички столичани да се придвижват свободно на територията на столичния град, през миналата нощ бе изработен несполучлив опит да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданския мир. Служителите на Столична дирекция на вътрешните работи откриха груби вандалски и хулигански прояви от страна на нелегално протестиращите лица, чиято кулминационна точка беше в региона на Орлов мост. “, разяснява Хаджиев.

„ Проявите се показваха в къртене на преместваеми уреди, на пейки и на кофи за отпадък, както и създаване на барикади. Различни групи протестиращи нареждаха на „ Орлов мост ” камъни, павета и бутилки за да бъдат употребявани против органите на реда и закона. Относно подготовката и желанията на тези лица да окървавят центъра на столицата свидетелстваше и методът на барикадиране, който блокира даже прекосяването на колите за спешна помощ през региона. Неформалните водачи на барикадите даваха инструкции на присъстващите на място дами и девойки къде ще застават, с цел да бъдат употребявани като жив щит против органите на реда ”, добави той.

По думите му против същите неофициални водачи е имало лица, които от началото на митингите са призовавлаи във „ Facebook “, че е време да полетят павета.

„ Установена е група от 15-20 лица с маски и качулки, които следваха държанието и профила на ултраси от футболните агитки. На друга лица бяха раздавани бухалки и вериги, с които бяха връзвани и кофите за отпадък ”, разясни Хаджиев.

Той съобщи, че задачата на всички провокации и мероприятия е била да провокират физически конфликт с представители на закона за окървавяването на митинга.

„ За нас, за разлика от всички тези лица, това не е война. Здравето на столичани, в това число и на всички тези, които стачкуват, въпреки нерегламентирано и намерено, е от извънредно значение. Заради покачвания риск да пострадат хора, измежду които дами и девойки управлението на Столична дирекция на вътрешните работи е взело решение да понижи броя на полицейските сили и още веднъж, както на 7 август, сутринта в уместно време да предприеме съответните ограничения по възобновяване на конституционния ред в столицата ”, изясни Хаджиев, като прикани политическите лица, представителите на държавните институции и уредниците на митингите да съблюдават законите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР