СДВР ще възстанови нормалния ритъм, барикадите ще бъдат премахнати. Отговорността

...
СДВР ще възстанови нормалния ритъм, барикадите ще бъдат премахнати. Отговорността
Коментари Харесай

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати

Столична дирекция на вътрешните работи ще възвърне естествения темп, барикадите ще бъдат отстранени. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Законът е един за всички. Това обявиха на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев.

Искам да поднеса опрощение на всички столичани, към всички съзнателни жители и данъкоплатци, които и през днешния ден се постанова да търпят грубото нарушение на публичния ред след построяването на нерегламентирани палаткови лагери в центъра на София, сподели Хаджиев.

След като на 7-ми август в 4:30 часа Столична дирекция на вътрешните работи спокойно и умерено възвърне конституционното право на всички столичани да се придвижват свободно на територията на столичния град през миналата нощ бе изработен несполучлив опит да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданския мир. Служителите на Столична дирекция на вътрешните работи откриха груби вандалски и хулигански прояви от страна на нелегално протестиращите лица, чиято кулминационна точка беше в региона на Орлов мост.

По думите му по отношение на подготовката на тези лица " да окървавят центъра на столицата " свидетелства и методът на барикадиране, който е блокирал даже прекосяването на коли за спешна помощ през региона.

Неформалните водачи на барикадата даваха инструкции на присъстващите на място дами и девойки къде ще застават, с цел да бъдат употребявани като жив щит против органите на реда, сподели ст. комисар Хаджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР