СДВР разполага с оперативна информация за напрежение между български и

...
СДВР разполага с оперативна информация за напрежение между български и
Коментари Харесай

Полицията разследва сигнали за саморазправа на между българи и чужденци в София

Столична дирекция на вътрешните работи разполага с оперативна информация за напрежение сред български и непознати жители в София през вчерашния ден, прераснало в разпра. Това оповестиха за News.bg от столичната полиция във връзка със сигнал до медията ни за два случая на случая на принуждение на расова основа, станали в столицата през вчерашния ден.

От Столична дирекция на вътрешните работи не прецизираха, дали проверяват един или повече случаи на разпра. Полицията ревизира получените оперативни данни. Органите на реда работят по определяне на причинителите и пострадалите. След установяването на обстоятелствата, информацията ще бъде оповестена от Столична дирекция на вътрешните работи.
 Полицейска акция в бежанските центрове в София
Полицейска акция в бежанските центрове в София

Има арестуван

Подалият сигнала до News.bg Георги Спасов показва, че семейство от българка и афганистанец, който живее от близо 20 години у нас, е пребито от група младежи пред дома им в София. За казусът описват техни другари и самите пострадали, които са били причакани пред дома си. След това те били били преследвани и замервани с камъни. Двамата са били настанени са в " Пирогов ", само че са изписани същата вечер, с цел да могат да се включат в митинг, който се провежда в тяхна поддръжка и се планува да се организира от 18 ч. през днешния ден.
 Забележка за мощна музика отприщила сбиването в центъра за бежанци в София
Забележка за мощна музика отприщила сбиването в центъра за бежанци в София

Пребиваващите в центровете имали почит от полицията, само че не и от защитата

Георги Спасов споделя и за две малолетни момчета - бежанци от Сирия, на които е нанесен побой от четирима български младежи . Нападателите снимали случката и на видеото. Спасов е безапелационен, че експанзията е на етническа основа. Във видеото се чувало по какъв начин неведнъж побойниците питат " К`ви сте вие, араби ли сте ", до момента в който момчетата от Сирия бежанци седят до входа на метростанция " Мизия " в кв. " Овча Купел ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР