СДВР провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове

...
СДВР провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове
Коментари Харесай

Четирима фенове са задържани за расисткия скандал, издирват се още

СДВР организира спецоперация по търсене на почитателите, посочили расистки жестове по време на мача България-Англия в София. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

До момента петима от тях към този момент са открити и са отведени в 1-во РПУ в София за събаряне на пояснения. Полицейските дейности обаче с това не завършват и не престават на територията на София.

По информация на БНР стана ясно, че има хора и от провинцията, от прилежащи на София градове, които ще бъдат издирени и закарани в полицейските ръководства.



Дисциплинарната комисия на УЕФА публично повдигна обвиняване против България за четири нарушавания на правилника по време на дуела с Англия в София . Срещата на Националния стадион " Васил Левски ", която англичаните завоюваха с 6:0, на два пъти бе прекратена от основния рефер Иван Бебек поради расистки произшествия по трибуните, ориентирани против играчите на гостите.

От УЕФА оповестиха, че са повдигнали обвиняване против Българския футболен съюз (БФС) за расистко държание, мятане на обекти, нарушаване на реда по време на осъществяването на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. Тъй като това не е първото обвиняване против България за расизъм и поради огромния интернационален отзив, се чака наказването от УЕФА да бъде много сурово. От УЕФА са повдигнали и две обвинявания против Английската футболна асоциация - за нарушаване на реда по време на осъществяването на химни и неосигуряването на задоволително стюарди в бранша за посетители.-->



От УЕФА прецизират, че към момента не е избрана датата, на която ще преглеждат случая.

Селекционерът на България Красимир Балъков публично сервира извиненията си на футболистите на британския народен тим след расистките прояви по трибуните.

На идващия ден след мача, министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов . В последна сметка такава подадена. Последва акция на ГДБОП в базата в “Бояна ”. За разпит бе арестуван шефът на съдийската комисия на футболния съюз Йордан Сталев , както и още четирима души.

Официално бе оповестено, че акцията на антимафиотите е против група, която е правила далавери с нарядите на съдии . От Шумен коментарът на премиера бе, че о перацията на ГДБОП в Българския футболен съюз е планувана от дълго време. Борисов беше безапелационен, че акцията е готова преди няколко дни и няма общо нито с расисткия скандал по време на мача Англия – България, нито с решението на президента на БФС Борислав Михайлов да оваканти поста си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР