СДВР не арестува протестиращи в София и преговаря за преместване

...
СДВР не арестува протестиращи в София и преговаря за преместване
Коментари Харесай

Полицията е затруднена да ползва физическа сила, има много жени на протестите в София

Столична дирекция на вътрешните работи не арестува протестиращи в София и договаря за пренасяне на палатки , от нощес пробват да убедят протестиращи на пл. " Независимост ", само че те изрично отказават и приканват част от шествието, поело към Орлов мост, да се върне и да ги поддържа, разяснява гл. контрольор Красимира Стоядинова, представена от БНР.

Орлов мост е барикадиран с кофи за боклук, кашпи и пейки върху пътното платно, построени са солидни и плътни барикади, които не разрешават прекосяването на коли за спешна помощ, пожарни и други коли със специфичен режим.

Протестиращите изрично отхвърлят да беседват с полицейските чиновници , да правят отстъпка от позицията си и събират камъни и бутилки " при положение, че бъдат атакувани ".

" На място направи усещане, че на Орлов мост имаше извънредно доста дами , което ограничи опциите на полицейските органи да употребяват физическа мощ по отношение на тях ", сподели още гл. контрольор Стоядинова.

Разговорите с протестиращите не престават и през днешния ден за възобновяване на публичния ред и на придвижването по кръстовища. " Уважаваме правото на митинг на всички жители, само че призоваваме митингите да бъдат мирни , да се преценяват със законовите разпореждания и да не пречат на всички останали в столицата ".
 Ден 30: Протестиращите още веднъж блокираха Обновена
Ден 30: Протестиращите още веднъж блокираха " Орлов мост "

Кръстовището на Ректората също е под обсада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР