СДВР изнесе подробности за ситуацията на протестите в столицата и

...
СДВР изнесе подробности за ситуацията на протестите в столицата и
Коментари Харесай

СДВР: Поведението на протестиращите от снощи се приема като провокация към полицейските служители

СДВР изнесе детайлности за обстановката на митингите в столицата и блокираните кръстовища, както и напрежението през цялата нощ с бус на самодейността " Системата ни убива ".

Вчера се организира следващото нерагламентирано всеобщо мероприятия, започващо пред Президентството, което по-късно мина в шествие. Както виждате всеки ден то има разнообразни направления. В Столична община беше декларирано автошествие от гражданската самодейност „ Системата ни убива ”. То бе с избран маршрут. Това обявиха от полицията по време на брифинга.

Към 22,20 часа, след довеждане докрай на регламентираното автошествие, се насочва към кръстовището на СУ. След което е спрян от полицейски чиновници, с цел да бъде декларирано накъде желае да се насочи, сочат от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Бусът не беше позволен от полицейските сили, защото Столична дирекция на вътрешните работи има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропущат единствено коли, които след обширен обзор и заявление от шофиращите, заявява, че носи вода и храна на протестиращите. Принципната ни позиция е, че в случай че бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други коли ”, обявиха още от полицията.

От Столична дирекция на вътрешните работи са на мнение, че защото събитието е било в тъмната част на деня, на разположение са били голям брой предпоставки за произшествие и произшествия.

" На ръководещите буса бе декларирано, че той може да поеме в която и да е посока, друга от " Орлов мост ". Никой не го е задържал ", обясниха от Столична дирекция на вътрешните работи. 

От столичната полиция обявиха, че смятат държанието на протестиращите от съботната вечер като провокация.

Междувременно протестиращи са затворили и интернационалния път за Гърция покрай Благоевград. Блокадата е на изхода на града, при кръговото кръстовище, което свързва основния път Е-79 и автомагистрала " Струма ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР