СДВР и представители на прокуратурата дадоха информация във връзка с

...
СДВР и представители на прокуратурата дадоха информация във връзка с
Коментари Харесай

6 лица са задържани вчера и 7 днес за нападението на Партийния дом

СДВР и представители на прокуратурата дадоха информация по отношение на ескалацията на снощния митинг.
Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев прикани тези групи от младежи, хвърляли самоделни взривни устройства в множеството, да се замислят дали не мога да наранят свои близки. " Като възникне някакъв проблем хората се обръщат към Министерство на вътрешните работи. Няма по какъв начин при смяна в обществено-политическата конюнктура ние да се трансформираме в наказателен орган. Как е допустимо млади българи физически да се саморазправят с служители на реда? ", сподели още той. По думите му няма да бъде разрешено избрани групи от лица да опорочават мирния митинг.
6 лица са арестувани още нощес след опита за разгром на някогашния Партиен дом, едно от тях е директен извършитeл на дейностите по разрушение на вратата на постройката. Допълнително през днешния ден са арестувани още 7 лица, след обзор на записите от видеокамерите. Образувано е наказателно произвеждане, работата по случая продължава.
Представител на Районна прокуратура - София съобщи, че има повдигнато едно обвиняване за безчинство. Има огромно количество видеозаписи, които се преглеждат и се прави огромен размер от работа.
" Разпитани са голям брой чиновници, а в процеса на работа ще бъдат привлечени още няколко лица в качеството на обвинени ", сподели още той.
Част от лицата са престъпно проявени, някои са с регистрация за разпростанение на опиати. Обвиняемият има престъпна демонстрация - причиняване на телесна щета.
Ст. комисар Хаджиев съобщи, че протестиращите не се демонстрират, тъй като не са изграде
Има 2 малолетни лица, закарани в 5-то районно, извикани са им родителите и са им формирани актове.
Очаквайте детайлности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР