СДВР дава изключително странно обяснение за задържането на . Припомняме

...
СДВР дава изключително странно обяснение за задържането на . Припомняме
Коментари Харесай

След два месеца чакане СДВР даде много странно обяснение за ареста на журналист на протест

Столична дирекция на вътрешните работи дава извънредно необичайно пояснение за задържането на.
Припомняме ви, че на 8-ми против 9-ти август към 3 часа покрай езерото “Ариана ” в столицата той бе задържан и отведен в районното.
Стайков е отказал да подпише заповед за задържане. В нея било маркирано, че е спретнат в полицията поради чупене на пейки. След като преседява два часа полицейската конструкция, ченгетата го пуснали.
 Николай Стайков: Целият свят знае, че в България арестуват и бият публицисти Николай Стайков: Целият свят знае, че в България арестуват и бият публицисти
След противозаконното ми задържане на 8 против 9 август на 200 метра от Орлов мост беше формирана вътрешна инспекция в Столична дирекция на вътрешните работи. На срещата ми с...
След това журналистът на собствен ред прави питане до Столична дирекция на вътрешните работи по чия заповед е бил арестуван и защо чупене на пейки става дума в зона без пейки.


След два месеца търпеливо очакване, Стайков се “похвали ” през днешния ден във Facebook, че е получил по този начин чакания отговор. От документа е видно, че той е подписан от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.
Той твърди журналиста, че по случая е осъществена “обстойна инспекция ”. Отбелязва се, че: “в резултат на същата, не са открити данни за непозволени дейности на чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи ”. Допълва се още, че “сигналът е признат за безпочвен ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР