СДСМ, който спечели 46 депутатски места на парламентарните избори, започва

...
СДСМ, който спечели 46 депутатски места на парламентарните избори, започва
Коментари Харесай

Заев започва преговори за формиране на правителство

СДСМ, който завоюва 46 депутатски места на парламентарните избори, стартира договаряния за парламентарно болшинство и за образуване на държавно управление, което ще има цялостен четиригодишен мандат.
Лидерът на партията Зоран Заев разгласи след края на днешната учредителна парламентарна сесия, че в идващия интервал ще се организират диалози на няколко равнища и чака след 10 до 15 дни да има резултат от тези договаряния. Той сподели, че ще беседва с водачите на политическите партии и незабавно щом има прогрес, партията ще осведоми обществеността.
„ От през днешния ден започваме договаряния за четиригодишен цялостен мандат, който ще ни донесе четиригодишно държавно управление, готово да работи. Ще беседваме за държавно управление, което се грижи за всички жители, освободени от етнически предубеждения и което няма алтернативи - Северна Македония, едно общество за всички. Ще приказваме за държавно управление, което ще се бори с корупцията и престъпността. Специално внимание ще бъде обърнато на частта за ценене на върховенството на закона и произхода на капитала на всеки чиновник “, сподели Заев.
Един от целите ще бъде сериозна промяна в администрацията и намаляването й с 20%, т.е. по-малък брой министри - ще има съкращения при министрите без портфейл.
Фокусът на идващото държавно управление, както разгласи Заев, ще бъде стопанската система, по-нататъшен растеж на заплатите, вложенията в младежта, уравновесеното районно развиване, поддръжката за частния бранш и грижата за най-бедните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР