СДС вероятно ще вземе решение да следва патриотично-консервативна линия. Това

...
СДС вероятно ще вземе решение да следва патриотично-консервативна линия. Това
Коментари Харесай

Лукарски: Мисля, че ще вземем решение за консервативно-патриотична линия

СДС евентуално ще вземе решение да следва патриотично-консервативна линия. Това съобщи пред бТВ водачът на партията Божидар Лукарски. Той чака това да се случи на 7 юли, когато ще се организира национална конференция на партията. На последния народен съвет на Съюз на демократичните сили избухнаха кавги, като съперниците на Лукарски го упрекнаха, че желае да се сближи с НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов.

„ На тази Национална конференция ще вземем решение и каква линия да следваме. Аз от дълго време съм декларирал моето мнение и виждам, че то събира от ден на ден и повече поддръжници. Мисля че ще вземем решение за такава линия консервативно-патриотична ”, съобщи Лукарски.

Едновременно с това водачът на Съюз на демократичните сили съобщи, че на последния народен съвет е взето решение локалните структури сами да вземат решение с кого да се коалират. На въпрос дали това няма да докара до безпринципни решения и търговия с въздействие и постове, Лукарски отговори, че „ Съюз на демократичните сили е с най-силните локални структури ” и е било огромна неточност преди от централата да споделят кой с кого да се коалира без да се регистрира „ локалният климат ”.

Съюз на демократичните сили би трябвало да има нов ръководител и ново управление, сподели още Лукарски. Той възнамерява да сдаде лидерския пост на 7 юли. Лукарски отхвърли да приготвя собствен правоприемник, само че няма и да напуща политическия живот. „ Нарочно изчаках този Национален съвет, на който всички мои оферти се одобриха с доста огромно болшинство. Групата, която се беше оформила като съпротива, най-меко ще кажа, че претърпя проваляне. Съюз на демократичните сили се нуждае от ново управление ”, сподели той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР