СДС ще сключи коалиция с партия „Демократична България”, само при

...
СДС ще сключи коалиция с партия „Демократична България”, само при
Коментари Харесай

СДС готов на преговори за евроизборите с Демократична България при 6 условия


Съюз на демократичните сили ще подписа коалиция с партия „ Демократична България”, единствено при 6 условия. Това оповестиха от централата на партията.

Условията включват обединяването към обща позиция, че главната цел на демократичната общественост е „ смяна на порочния и неефикасен управнически модел”. Те целят работата в посока приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, „ повишение стандарта на живот, мощна структурна, районна и кохезионна политика”.

От Съюз на демократичните сили също желаят определените претенденти и техните партии от обединението да поемат безапелационен ангажимент, че на евроизборите ще изберат групата на ЕНП и ще останат в нея до приключването на мандата си.

Ето и останалите условия:

- Обединяване към обща позиция, че "ще се противопоставим на концепцията за Европа на разнообразни скорости и ще работим срещу рисковите трендове, налагани от евроскептици, извънредно леви, крайнодесни и популисти, поставящи под опасност достиженията и полезностите на Обединена Европа ".

- В наименованието на обединението да се съдържа абревиатурата Съюз на демократичните сили, като предлагането на Националния съвет е: КП „ Демократична България – Съюз на демократичните сили ".

- Подреждането на листата за евроизборите да стане по най-демократичния метод, а точно - посредством отворени вътрешни избори. Ако това не се одобри, на Съюз на демократичните сили да се даде сред първо и трето място в листата с кандидат-депутати за Европейския парламент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР