СДС ще предложи знакови имена за общата листа с ГЕРБ.

...
СДС ще предложи знакови имена за общата листа с ГЕРБ.
Коментари Харесай

Румен Христов: СДС и ГЕРБ - да не забравяме Каденабия

Съюз на демократичните сили ще предложи знакови имена за общата листа с ГЕРБ. Предложенито за коалиция сред двете партии ще бъде разисквано и гласувано от Националния съвет на сините.
 ГЕРБ и Съюз на демократичните сили дружно на евроизборите. Борисов: Разпоредил съм да им се дадат 2 места  Лирика на деня: Поема за Съюз на демократичните сили от Демократична България
Това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов по Българска национална телевизия във връзка срещата с Борисов и Цветанов през вчерашния ден, след която стана ясно, че ГЕРБ ще даде две места в листата на Съюза на демократичните сили, едно от които избираемо. 

Това беше сигнал към Националния съвет на Съюз на демократичните сили в случай че вероятно реализираме единодушие, на какво можем да разчитаме ", разяснява Христов.

Според него апелът на ръководителя на Европейската национална партия Жозеф Дол е бил катализаторът за започване на договаряния с ГЕРБ. Ръководството на Съюз на демократичните сили е получило мандат от Националния съвет на партията да договаря с бг членките на ЕНП - ДСБ, ДБГ и ГЕРБ. 

" Това не е първият апел от страна на ЕНП към български партии. Имаше няколко преди този момент в годините. Едното е доста знаково - в Каденабия, след което се образува ОДС. Благодарение на това обединяване ние постигнахме 138 депутата и независимо болшинство ", напомни Христов.

" Имаме разлики с политическа партия ГЕРБ, ние ги подлагаме на критика градивно и аналитично във вътрешнополитически проект ", разяснява той, цитирайки несъгласието им с построяването на АЕЦ Белене и терзанията им по отношение на " Турски поток " и обвързаността с Русия. 

Преди 10 години, отново през март в Каденабия, на брега на Лаго ди Комо в Италия, се организира срещата на водачите на десните партии, в която участваха ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, ДСБ, Демократическата партия, Партия Обединени земеделци, които са членове на Европейската национална партия. Във форума, проведен от " Конрад Аденауер, участваха и Разузнавателна служба на ФРГ, ЕНП, ССД.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР