СДС предаде партийните си документи, за първите 20 години от

...
СДС предаде партийните си документи, за първите 20 години от
Коментари Харесай

СДС остава в историята – предаде всичките си документи до 2009г. в Държавния архив

СДС съобщи партийните си документи, за първите 20 години от основаването си, на Държавния списък. Важни епизоди от историята на българския преход ще станат налични за читателите в постройката на архивите.
Снимка: Ладислав Цветков
Всички документи и решения на управлението на Съюз на демократичните сили от 1989 година до 2009 година бяха предадени на Държавния списък. Така всеки, който се интересува от най-новата ни история може да научи по какъв начин са образувани държавните управления на Иван Костов и Филип Димитров.

Снимка: Ладислав Цветков

В архива могат да се видят още плакати от първите манифестации, фотоси на персони като мореплавателя Дончо Папазов на синя конференция, здравния министър от държавното управление на Орешарски – Таня Андреева на колекция на младежкото Съюз на демократичните сили.

Снимка: btvnovinite.bg

На въпрос дали не се тормозят, че този жест ще бъде изтълкуват като „ Съюз на демократичните сили отива в историята”, ръководител на НИС на Съюз на демократичните сили Румен Христов сподели, че това е невероятно.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Ние предаваме от 1989г. до 2009 година, този който е обработен досега. Интересът е доста огромен, документите ще бъдат налични в читалня номер 100. Така че не е делене с историята”, уточни Христов.
Снимка: btvnovinite.bg
От Държавния списък водят договаряния и с останалите политически партии, взели участие в прехода, да предадат документите си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР