СДС подаде сигнал в ЦИК срещу Стефан Тафров (Да, България),

...
СДС подаде сигнал в ЦИК срещу Стефан Тафров (Да, България),
Коментари Харесай

СДС подаде жалба срещу Стефан Тафров в ЦИК заради клип

СДС подаде сигнал в ЦИК против Стефан Тафров ( " Да, България " ), претендент за евродепутат от обединяването " Демократична България ", заяви пресцентърът на партията.

Оплакванията са поради избирателен клип на Тафров, съдържащ " фигуративна марка на Съюз на демократичните сили и графичните знаци на Организацията на обединените народи (ООН) и Съюз на демократичните сили ". В жалбата се отбелязва, че от 2002 година Съюз на демократичните сили е притежател на правата върху фигуративната марка.

" Правилата за водене на предизборна акция не разрешават осъществяването на заблуждаваща пропаганда и потреблението на символи/графични знаци на други политически партии, участващи в изборите ", се показва в сигнала.

И още: че партията не е давала единодушието си за потреблението на записаната и притежавана от нея марка, поради което счита това за нелегално и упорства ЦИК да задължи " Демократична България " да отстрани от пропагандния клип фигуративната марка на Съюз на демократичните сили - лице на лъвче с две вдигнати ръце, както и графичните знаци на Организация на обединените нации и Съюз на демократичните сили. Партията упорства още и да бъде наложена санкция за позволеното нарушаване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР