СДС отбелязва 29 години от създаването си. Празникът по повод

...
СДС отбелязва 29 години от създаването си. Празникът по повод
Коментари Харесай

29 години СДС! Честит празник на всички седесари!

СДС отбелязва 29 години от основаването си. Празникът във връзка годишнината ще се организира довечера.

Съюзът на демократичните сили е основан на 7 декември 1989 година от 10 партии и организации. Първият ръководител на Съюз на демократичните сили е Желю Желев, който по-късно става и първият ни демократично определен президент. Вторият и към този момент финален наследник президент е Петър Стоянов.

Съюз на демократичните сили е излъчил и трима министър председатели – Филип Димитров, Стефан Софиянски и Иван Костов. Именно по време на тяхното ръководство е подадена молбата за участие в НАТО, стартират договарянията за приемане в Европейски Съюз, вкарва се валутният ръб, а Съюз на демократичните сили се трансформира в партия. Последният министър от Съюз на демократичните сили е Божидар Лукарски в кабинета „ Борисов 2 “.

Съюз на демократичните сили стартира демократичната смяна в България и през тези 29 години Съюз на демократичните сили си остана знак на битката за по-добър живот в България, за живот на почтени европейски жители в свободна и постоянна европейска страна.

И въпреки в този момент Съюз на демократичните сили да е извънпарламентарна групировка, упоритостите на партията са за връщане в огромната политика.

Честит празник седесари!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР