СДС няма да издига свой кандидат за кмет на София.

...
СДС няма да издига свой кандидат за кмет на София.
Коментари Харесай

СДС няма да издига кандидат за кмет на София, води преговори с ГЕРБ

Съюз на демократичните сили няма да издига собствен претендент за кмет на София. Партията води договаряния за общо явяване с ГЕРБ, което не е изненада след обединението сред двете обединения за провелите се през май евроизбори.

" Ще поддържа почтена дясна кандидатура за кмет на София, само че ще имаме и претенденти за общински съветници. Първите диалози с ГЕРБ към този момент стартират ", сподели пред БНР водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, като от думите му не се разбра дали Съюз на демократичните сили счита да поддържа непознат претендент, само че да има лична листа със съветници, или представителите ѝ отново ще са част от листа на друга партия.

Той напомни, че с решение на Националния изпълнителен съвет на партията е дал право на всяка общинска конструкция да дефинира с кои политически партии да взе участие в локалните избори. Подчерта обаче, че Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Атака " са партиите, с които Съюз на демократичните сили е невероятно да се коалира.

" Виждаме, че вървим още веднъж към блоково гласоподаване, ляво-дясно. Няма метод Съюзът на демократичните сили да бъде отвън десните обединявания и да търси дяснодемократични кметове и общински съветници ", сподели той.

По информация на Mediapool интензивни диалози за общо явяване на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в София се водят от най-малко месец. Партията на Христов поискала да има съдружно съглашение, което планува обща кандидатура за кмет и взаимна листа за общински съветници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР