СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща

...
СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща
Коментари Харесай

СДС за болничните: Унизително!

СДС не приема за обективна концепцията да не се заплаща първия ден от болничните на работещите. Това пишат от партията в публична своя позиция, разпратена до медиите.

" Според нас това е преди всичко унизително към големия брой българи, които не получават подправени болнични. Предлаганата мярка ги прави измамници по дифолт, което е неприемливо в едно солидарно и заслужено общество. Каква е логиката, когато не можеш да се оправиш със симулантите, да наказваш в действителност болните, които би трябвало да се лекуват и имат потребност от средства? На второ място, предлагането да не се заплаща първия ден от болничния ощетява всеки, който добросъвестно си заплаща осигуровките, тъй като той с вноските, които прави ежемесечно, покрива и интервалите, в които е в болничен? ", възмутени са демократите.

" Съюз на демократичните сили от години отстоява позицията си, че също толкоз незаслужено е, да се товарят и работодателите. Тази мярка беше призната като краткотрайна през 2010 година, по време на рецесията, само че се трансформира в непрекъсната. Тя би трябвало бъде анулирана и болничните да се заплащат напълно от Национален осигурителен институт. На трето място поражда въпросът – докога в България ще се дават болнични само по убеждение на персоналния или лекуващия доктор, без да е ясно за кое заболяване какъв брой дни се поставят? Трябва да има прецизен правилник и точна система за надзор. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР