СДС изрази готовност съюзът с ГЕРБ да продължи и за

...
СДС изрази готовност съюзът с ГЕРБ да продължи и за
Коментари Харесай

СДС: Съюзът с ГЕРБ ще продължи и за местните избори

СДС изрази подготвеност съюзът с ГЕРБ да продължи и за идните локални избори. Това съобщи Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили в отговор на въпрос за бъдещото съдействие на двете партии по време на конференция, на която бяха оценени резултатите от изборите за Европейски парламент.
Румен Христов уточни, че са водени бегли диалози на тази тематика. "Очевидно когато един съюз работи добре, той би трябвало да се развива ", изясни Христов и посочи, че от срещите по места такова предпочитание за съдействие е декларирано както от локалните структури на Съюз на демократичните сили, по този начин и от ГЕРБ.
Христов акцентира, че досегашният съюз е бил съюз за евроизборите. По думите му, това са били доста сложни избори. Той уточни, че те на процедура са били превърнати във "вот на съмнение към държавното управление ". Победата той отдаде на мобилизацията на ГЕРБ и дейната роля на министър-председателя в последната седмица.
В уводните си думи Христов посочи, че Съюз на демократичните сили - най-старата демократична групировка, има още веднъж представител в Брюксел. Сред целите, които той сложи на фокус в работата на ЕНП, са постигането на повече интеграция, участието в Шенген и европейски жители с европейски приходи.
"За нас резултатът на тези избори е триумф - спряхме походът на Българска социалистическа партия към властта ", сподели още той и изрази задоволеност, че десницата ще резервира болшинство в Екологичен потенциал. По думите му България ще даде повече десни евродепутати в сравнение с Холандия. Христов регистрира, че Съюз на демократичните сили има капацитет последователно да стартираме да възраждаме Съюз на демократичните сили.
Избраният за евродепутат Александър Йорданов сподели, че 30 години след основаването си Съюз на демократичните сили сподели, че е дейна, същинска и има своята поддръжка в страната. Според Йорданов в Европа от ден на ден в бъдеще ще се ръководи съдружно и в единодушие в името на положителния живот на хората в Европа.
По думите му приятната вест от изборите е, че проруските партии с афиширано държание на благосклонност към Русия са се провалили тотално. Той посочи още, че ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация дружно имат 7 евродепутати, което е с двама повече от парламентарната съпротива Българска социалистическа партия, а останалите парламентарни партии нямат евродепутати.
"СДС оказа помощ да се реализира безапелационна победа против нашия главен съперник Българска социалистическа партия ", уточни Йорданов и посочи, че от основаването си Съюз на демократичните сили постоянно е имала интерес да се победи Българска социалистическа партия и когато не е било допустимо това да направи сама, го е правила в съюз. "Сега още веднъж влязохме в съюз за тези избори с дясноцентристка политическа партия ГЕРБ ", сподели Йорданов.
Той поздрави Радан Кънев, който също става евродепутат и посочи, че желае или не, в границите на ЕНП ще му се постанова да работи с ГЕРБ и Съюз на демократичните сили.
"Необходимо е в българската политика да няма разминаване сред метода на говорене и държание в Европа и в чужбина и метода на говорене и държание тук ", безапелационен е Йорданов. По думите му това се прави, с цел да се удовлетворят дребни партийни партизански пристрастености. Александър Йорданов уточни, че ще имат добра група в ЕНП, а при обстановки, в които ще е належащо да се прояви единение, изрази подготвеност да оказва помощ с насъбрания опит през годините за сплотяването на групата, тъй че "да не ставаме за смях в Европа ".
Илия Лазаров, секретар на Съюз на демократичните сили, съобщи, че са получени 70 хиляди гласа, а получените 20 хиляди гласа преференции са 30% от подадените гласове за листата ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. Той благодари за правилното партньорство с ГЕРБ. По думите му от доста години Съюз на демократичните сили не е взело участие в коалиция, в която по този начин правилно са се отнасяли с нас. Заздравихме се организационно и за нас това беше доста сполучлива акция.
Относно обединението с "Демократична България ", Йорданов разяснява, че в случай че бяха влезнали в коалиция с тях, са щели да оказват помощ на Българска социалистическа партия да победи на тези избори. По думите му намаляването на процентите на ГЕРБ връща Българска социалистическа партия на власт, връща я със сигурен сътрудник Движение за права и свободи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР