СДС излезе с позиция по повод предложенията от тази сутрин

...
СДС излезе с позиция по повод предложенията от тази сутрин
Коментари Харесай

СДС: БСП за пореден път хвърля политически прах в очите на хората

СДС излезе с позиция във връзка предложенията от тази заран на социалистическата партия за законови промени против бедността, неравенството и демографската рецесия. Българска социалистическа партия предложи понижаване на Данък добавена стойност на мляко, брашно, данъчни облекчения на млади фамилии с деца, преизчисляване на всички пенсии и увеличение на обществените помощи за енергийно бедните. Припомняме, че с сходно предложение излезе и Движение за права и свободи в първия парламентарен ден след европейските избори.

Според Съюз на демократичните сили предложенията на Българска социалистическа партия са " политически прахуляк в очите на българите " и популистки оферти, които обаче няма да доведат до понижаване на цените на тези артикули.

Като дясна партия от Съюз на демократичните сили са безапелационни, че проблемите с ниските приходи и сложния живот на доста българи не могат да се вземат решение посредством деформиране на пазарни връзки, налагане на непазарни механизми и разхлабване на финансовата дисциплинираност. Съюз на демократичните сили показват и че диференцираните Данък добавена стойност ставки генерират Данък добавена стойност измами, водят до утежняване и оскъпяване на административния надзор и са причина за деформиране на пазарните връзки. Многото на брой диференцирани ставки с друг % на Данък добавена стойност ще усложнят още повече процеса на отчитането му.

Сините припомнят и че диференцираното Данък добавена стойност е подложено на остра рецензия в Европейски Съюз и евентуално новата Еврокомисия ще ги отстрани или ще ги сведе до най-малко.

" Надяваме се ръководещата партия ГЕРБ, която е дясна и член на ЕНП, да не се плъзне по плоскостта на популизма на опозицията ", декларират от Съюз на демократичните сили. Припомняме, на европейските избори Съюз на демократичните сили се явиха с коалиция с ГЕРБ, а предходната седмица изрече подготвеност да беседват за такава коалиция и за локалните избори.

Според Съюз на демократичните сили казусът не е единствено във високите цени на храните и медикаментите, а в ниските приходи, разследване от незадоволителния растеж на стопанската система и ниския Брутният вътрешен продукт.

От Съюз на демократичните сили още веднъж оферират на всички политически сили да се обединят към концепцията за удвояване на Брутният вътрешен продукт през идващите 10 години до 200 милиарда лева, което ще докара и до двойно нарастване на приходите на жителите през 2028 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР