СДС и "Демократична България" сядат на масата на преговорите за

...
СДС и "Демократична България" сядат на масата на преговорите за
Коментари Харесай

СДС и Демократична България ще преговарят за евроизборите

СДС и "Демократична България " сядат на масата на договарянията за изборите за Европейски парламент на 26 май. Но преди този момент от групировката на Румен Христов сложиха няколко условия.

Националният съвет на Съюз на демократичните сили в петък даде мандат на ръководителя Христов и управлението на партията за продължение на договарянията за подписване на съдружно съглашение с обединяването, в което са ДСБ, "Да, България " и Зелените.

Разговорите ще бъдат водени при следните параметри: първо, сливане към обща позиция, че главната цел на демократичната общественост е смяна на порочния и неефикасен управнически модел.

Второ, разработване на обща позиция, че десните обединения ще работят за: приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, повишение стандарта на живот, мощна структурна, районна и кохезионна политика.

"Демократична България " и Съюз на демократичните сили да се опълчват на концепцията за Европа на разнообразни скорости и ще работят срещу рисковите трендове, налагани от евроскептици, извънредно леви, извънредно десни и популисти, поставящи под опасност достиженията и полезностите на Обединена Европа, упорстват от синята групировка.

Избраните претенденти за евродепутати от новия съюз ще би трябвало да поемат безапелационен ангажимент, че ще изберат групата на ЕНП и ще останат в нея до приключването на мандата си. "За нас ЕНП в най-голяма степен въплъщава съхранението на Европейски Съюз и пази ползите на България в него ", се споделя в позицията на Съюз на демократичните сили.

От партията упорстват в наименованието на новата коалиция да се съдържа абревиатурата Съюз на демократичните сили, като предлагането на Националния съвет е: КП "Демократична България – Съюз на демократичните сили ".

Подреждането на листата за евроизборите да стане по най-демократичния метод, а точно - посредством отворени вътрешни избори, оферират още от синята групировка. Ако това не се одобри, на Съюз на демократичните сили да се даде сред първо и трето място в листата с кандидат-депутати за Европейския парламент.

Националният съвет на Съюз на демократичните сили ще чака отговорите на поставените към "Демократична България " въпроси до 22 март 2019 година През това време управлението на Съюз на демократичните сили е упълномощено да организира договаряния и с другите български партии-членки на ЕНП, по отношение на Европейски избори 2019 година

Националният съвет ще се събере на изключително съвещание на 23 март в гр. Ловеч, с цел да вземе дефинитивно решение по какъв начин групировката ще се яви на евроизборите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР