СДС е заявила желание и търси подкрепа от други политически

...
СДС е заявила желание и търси подкрепа от други политически
Коментари Харесай

СДС: Търсим подкрепа от други партии за удвояване на БВП

СДС е декларирала предпочитание и търси поддръжка от други политически обединения за обединяване към концепцията за удвояване на Брутният вътрешен продукт на страната за идващите 10 години, разгласи водачът на партията Румен Христов на полемиката " Българите - европейски жители с европейски приходи - десният път за постигането на тази цел ".

" България, като страна с невисок старт и ниска база, би трябвало да търси опция за увеличение на Брутният вътрешен продукт в границите на 5-6%. Заложеният ритъм на инфлацията е сред 1.6-1.8, а виждаме, че към този момент имаме инфлация, която надвишава 3.6% " добави той.

" Не се учудвайте, че една дясна групировка като Съюза на демократичните сили приказва за приходите, тъй като ние считаме, че покрихме всички политически условия от страната на Европейския съюз и за развита пазарна стопанска система, и за изискванията за участието ни е Европейски Съюз и НАТО, и би трябвало да преминем към идващия стадий, а точно повишение на виталното ниво на българските жители. Ние считаме обаче за разлика от Българска социалистическа партия, че пътят, който би трябвало да се употребява за повишението на тези приходи, не е обикновеното разпределяне на средства през държавния бюджет, за нас най-важното е да създадем условия и стопанската система да има по-ускорен напредък ", посочи Христов, представен от " Фокус ".

Според него България бележи триумфи в някои области, само че към момента има действия, които би трябвало да бъдат свършени.

" Ако погледнем средносрочната политика на държавното управление, евентуално през днешния ден ще излезе и проектобюджетът за 2019 година и някои от темповете персонално нас от Съюз на демократичните сили не ни удовлетворяват ", добави той.

Христов уточни още, че стопански напредък от 3.2% или постигане до 118 млрд лева през другата година е непълен.

" В свръхцентрализирана, амортизирана и изостанала система на институциите в България, тъй като страната се ръководи по един извънредно стар метод с непрекъснато увеличение на държавната администрация с 265 общини, от които 2/3 са нефункционални, с тотално изземване на имуществените налози в ръцете на Министерството на финансите, една стотинка не остава в българските общините. Няма по какъв начин да водиш локална политика и да реализираш отговорностите, като няма проходна част ", разяснява пък зам.-председателят на Съюз на демократичните сили и кмет на Карлово доктор Емил Кабаиванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР