СДС е в много тежка ситуация, трябва да започнем да

...
СДС е в много тежка ситуация, трябва да започнем да
Коментари Харесай

Румен Христов: СДС е на дъното

СДС е в доста тежка обстановка, би трябвало да стартираме да се оттласкваме от дъното, тъй като сме на дъното. Така разказа обстановката в „ синята” партия новият й водач Румен Христов в студиото на „ Тази сутрин”.

В най-старата дясна политическа мощ у нас през последните месеци имаше доста насъбрано напрежение сред предходния водач Божидар Лукарски и вътрешната му съпротива. „ Не може да се приказва за опит за прелом, ние напълно намерено казахме, че нещата се нуждаят от смяна – нямахме политики, нямахме послания, нарушена беше връзката”, разяснява Христов.

Един от аспектите на вътрешнопартийния спор бяха проектите за явяване на избори на Съюз на демократичните сили. Лукарски намерено призоваваше за консервативна коалиция с националистически партии, като съперниците му го упрекнаха, че по този начин в името на временен триумф погребва идеологически партията.
Лидерът на Съюз на демократичните сили – София Антон Койчев: Не виждам допирни точки с „ Демократична България ” Съюз на демократичните сили се нуждае от структурно подсилване и идейно препозициониране, съобщи той в предаването „ Лице в лице ”
Христов означи, че по този начин и не е воден действителен спор по тематиката, само че акцентира: „ Искам да приказвам за десен консерватизъм, а не за консерватизъм вид националпопулизъм”. Според него положението на Съюз на демократичните сили сега по-трудно би разрешило независимо явяване на вота, а разновидностите за коалиция са три – идейна (само с десни партии със подобен профил, като той даде образец с ДСБ), конюнктурна (с по-голям избор на вероятни партньори) и антистатукво (като Съюз на демократичните сили при започване на прехода – с леви, центристки и десни елементи).

„ ГЕРБ е ръководеща партия, не участваме в ръководството и по подразбиране сме в съпротива, ще подлагаме на критика всички техни стъпки, които считаме, че са неправилни, само че и ще поддържаме тези стъпки, които са значими за страната”, изясни Румен Христов. По думите му единствените, с които Съюз на демократичните сили в никакъв случай няма да се коалира, са Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

По-важното обаче е партията да си върне доверието на хората. „ Първо да създадем коалиция с тези 500 000 гласоподаватели, след това ще приказваме за политически коалиции”, прикани водачът на Съюз на демократичните сили.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР