Сдружението за колективно управление на авторски права Музикаутор ще отпусне

...
Сдружението за колективно управление на авторски права Музикаутор ще отпусне
Коментари Харесай

Музикаутор дава 300 000 лв. за създаването на нови произведения - slava.bg

Сдружението за групово ръководство на авторски права Музикаутор ще отпусне 300 000 лева за тазгодишната сесия на културния си фонд.

Проектите, които ще бъдат подкрепени, са за подготвени, само че неразгласени творби, както и за основаване на нови произведения. Кандидатстващите ще би трябвало да създадат изцяло тематично и художествено изложение на плана, а размерът на гранта ще се основава и на времетраенето на всички творби, включени в плана. Срокът за подаване на документите е до 20 юли.

От 2011 година насам Културният фонд на Музикаутор е подкрепил 354 самостоятелни плана на създатели на стойност близо 1 200 000 лв.. Сред тях са едноименният албум на група Jeremy?, Любо Киров за албума „ Както преди “, Росен Кукошаров с дебютния албум But a Dream, дебютният албум на група Мерудия, албумът „ 10 и 1/2 “ на Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени, албумът „ Океан “ на група Остава и мн. други

Припомняме, че при започване на тази седмица Музикаутор започва и специфична сесия на Социалния си фонд. Така, целево ще бъдат отпуснати 100 000 лв. на най-уязвимите групи от членовете на сдружението.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР