Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на

...
Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на
Коментари Харесай

Ресторантьорите скочиха срещу министъра на туризма: Зарица Динкова обяви открита война на нашия бранш

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗД) желаят оставката на министъра на туризма Зарица Динкова, показват в позиция до медиите от двете организации.

" Министърът на туризма Зарица Динкова разгласи открита война на нашия отрасъл ", показват още от СЗБ И БАЗД. Те декларират, че след понижаване на Данък добавена стойност и окончателното привършване на рецесията с COVID-19, приходите от налози и осигуровки за техния бранш са се нараснали, а не са намалели.

По-рано през днешния ден Динкова застана на страната на потребителите в разногласието със скъпите стекове. Тя прикани организациите на ресторантьорите да премислят държанието и отношението си към облика на българския туристически артикул. Вчера, във връзка със станалия известен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалите реакции в обществените мрежи, СЗБ и БАЗД обявиха, че ще съдят клиента на заведението, който повдига въпроса за противоречивата комерсиална процедура.

" От 2019 година ни се постанова да участваме в ръководството на рецесии. Първо тази, основана от пандемията, а по-късно и от войната в Украйна. В момента ни се постанова да се оправяме с рецесии, в които непосредствено взе участие и даже основава страната и отрасловият ни министър ", се отбелязва в позицията. Според ресторантьорите министърът даже не е направил опит да помогне за прекъсването на ремонтите и тировете по пътя към морето, вследствие на които туристите чакат в многочасови тапи.

Двете организации осведомят още, че съгласно настоящо проучване на Евростат България е с най-евтините хотели и заведения за хранене в Европейски Съюз.

" Ресорният министър би трябвало да се бори за по-добри условия за развиване на бранша, който обслужва ", считат те. Според тях неналичието на опит в сектора обаче води до неверни решения, с които се заемат позиции, създаващи рецесии, които им се постанова да ръководят.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР