Сдружението на малките хора у нас търси имот, в който

...
Сдружението на малките хора у нас търси имот, в който
Коментари Харесай

Сдружението на малките хора търси имот за изграждане на специален център

Сдружението на дребните хора у нас търси парцел, в който да построи сложен център за потребностите на хората с невисок растеж в България и на Балканите. Първоначално се обърнали към Министерството на защитата с публично питане да употребяват тяхна необитаема постройка, само че военното министерство отказало.

Това разясни Светослав Чернев, ръководител на Сдружението на дребните хора у нас.

„ Имаме писмен отвод. Имаме рекомендациите на огромна част от държавниците – всички тези хора подават ръка за построяването на център по въпросите на дребните хора”, разяснява Чернев.

По думите му сходни центрове има само в Германия и Испания, като в случай че у нас се построи подобен център, той ще бъде единствен на Балканите.

„ До 20 декември е срокът, в който можем да аплайваме по схемата „ Равни шансове” за развиване на човешките запаси, която ни дава непосредствено финансиране за построяването на този център. Мине ли 20 декември, губим всяка опция да осъществяваме тази концепция и мечта”, разяснява Чернев.

През миналата седмица ръководителят на сдружението е имал среща с президента Румен Радев. Имал е уговорена среща и с зам.-министър ръководителя Валери Симеонов, само че той по този начин и не се явил. Единственият им късмет за схващане и помощ остава премиера Бойко Борисов.

„ Г-н Борисов, вие сте последният човек, с който може би мога да беседвам. Моля ви, обърнете най-малко малко внимание на нашата организация и помогнете до 20 декември да намерим един парцел, в който да създадем център. Знам, че вие имате сърце, най-малко вие помогнете да осъществяваме този проект”, обърна се Чернев в ефира на bTV.

По думите му готвените промени в ТЕЛК ще доведат до орязване на пенсиите на огромна част от дребните хора. „ Редно е ръководещите, които мислят за прекъсването на инвалидните пенсии, първо да помислят за това какво би трябвало да се направи”, разяснява Чернев.

По думите му това би обрекло част от дребните хора да останат без никакви приходи, защото разчитат единствено на инвалидната си пенсия.

„ Исканията ни са да се намерения съществено за промяната в ТЕЛК. Като кажем „ да им стопираме пенсиите, да ги пращаме да работят”, би трябвало да сме подготвени да създадем по-голямата инвестиция”, която би разрешила на дребните хора да работят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР