Сдружението на журналистите в Република Северна Македония и синдикатът на

...
Сдружението на журналистите в Република Северна Македония и синдикатът на
Коментари Харесай

Протест на журналистите в Република Северна Македония

Сдружението на публицистите в Република Северна Македония и синдикатът на публицистите и работещите в медиите провеждат протестен марш срещу нападенията против публицисти и оператори , обидите и униженията от страна на политиците , срещу нелоялната конкуренция и несигурните условия, при които работят публицистите, както и срещу неприятното социално-икономическо състояние, оповестяват локалните медии.

Протестът стартира пред постройката на държавното управление и ще приключи пред Народното събрание.

Журналистите обявиха пред държавното управление, че няма да се извиняват за поставените неуместни въпроси и изпратиха посланието, че автоцензурата е равна на беднотия.

" Искаме да отправим няколко послания. Сигурността на публицистите не е на равнището, на което би трябвало да бъде. Нещата тъпчат на едно място и се утежняват. Излизаме на митинг, с цел да попречим трендовете да се развят в нещо по-страшно. Един сътрудник го гониха със брадва, различен сътрудник беше пребит, колежка беше обиждана, друга получи закани със гибел. Това стана ежедневие. Не желаеме такава атмосфера, желаеме да кажем стоп. Това е точният миг да се чуе гласът ни. Тук сме, можем да беседваме, имаме съществени претенции към държавното управление и Народното събрание ", сподели ръководителят на Сдружението на публицистите Младен Чадиковски.

Журналистите желаят незабавно да бъдат признати нужните закони , които имат значение за техните права и за работата на медиите, както и поредно да се ползват. Те желаят също по този начин политиците и функционерите да почитат публицистите и операторите, да бъде преустановен нападателният държавен пиар, желаят по-голяма поддръжка за локалните публицисти и медии и ценене на правата им, както и сигурни условия за работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР