Сдружението на жените в армията изрази остро несъгласие с твърденията

...
Сдружението на жените в армията изрази остро несъгласие с твърденията
Коментари Харесай

Червен депутат се подигра с жените в армията

Сдружението на дамите в армията изрази остро противоречие с изказванията за ролята на дамите в армията. Повод за позицията, изпратена и до Народното събрание, е изявление на народен представител от Българска социалистическа партия. В изявление за вестник „ Дума " Кольо Милев от комисията по защита прикани делът на жените-военни да бъде стеснен.

Това не е първият път, в който Кольо Милев се изрича за ограничение на дамите в армията.

При разискването на отчета за защитата в отрасловата комисия Милев уточни, че окомплектоването на войската се е запазило „ въз основата на приемането даже на някои взаимни отстъпки, на повече дами в армията “

Пред изданието Милев доразвива тезата си, че поради това в армията има повече отсъствия от работа на дами. Заради здравни проблеми, свързани с децата. Което въздейства на положението на подготовката.

Сдружението на дамите военнослужещи уточни, че сега жените-военнослужещи са 16% от общия състав на армията. И това е на равнището на останалите армии на страните-членки на НАТО.

От Сдружението напомнят, че има ред, по който се отпускат майчински и болнични.

И споделят, че изказванията на Кольо Милев са причина за нарушение на правилото за равнопоставеност и засягат престижа на българския военнослужещ.

Последните ограничавания дамите да постъпват в армията бяха отстранени преди 10 години. Това се случи след правосъдно дело.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР